Helpman start voorbereiding op nieuw seizoen

Geschreven door Marco Pesiwarissa op . Geplaatst in Prietpraat

De meeste amateurclubs starten deze week, of zijn al begonnen, met de traditionele voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen. Zo ook nieuwbakken 2e klasser v.v. Helpman. Hoofdtrainer Harry Zwiers, diens assistent Marco Pesiwarissa en keepertrainer Wilco Veldhuis mochten zondag 25 spelers verwelkomen op de eerste training.

Nieuw kledingpakket

Hoofd- en kledingsponsor Sportmaat stak de technische staf en spelerselectie voor het nieuwe voetbalseizoen in een nieuw jasje. Een presentatiepak, trainingspak, trainingsoutfit en voetbaltas werd aangeboden. Nadat staf en spelers hun nieuwe kleding hadden aangetrokken, kon de selectie beginnen aan de eerste training.

Training

De 25 spelers werden door de trainers onderworpen aan een conditie- en krachttraining met als afsluiting een grote partij. Harry Zwiers: “We gaan dit seizoen werken met 32 spelers die allemaal in aanmerking kunnen komen voor het 1e elftal. Het ziet er goed uit. We hebben gelukkig niet zo veel aan kwaliteit ingeleverd. De groep waarmee we zijn gepromoveerd is intact gebleven. De spelers die erbij zijn gekomen leveren ons een behoorlijk kwaliteitsimpuls”.

Nieuwe spelers

Zwiers kan dit seizoen uit een behoorlijke vijver vissen. “We gaan eerst de voorbereiding in en spelen daarin een aantal oefenwedstrijden tegen o.a. Gruno, Nieuw Roden en Hoogkerk. Daarna volgen er drie bekerwedstrijden, waarna we gaan kijken wat onze doelstelling voor het nieuwe seizoen zal zijn. Zowel voor het 1e als het 2e”, aldus Zwiers. De v.v. Helpman verwelkomt dit seizoen maar liefst elf (!) nieuwe spelers: Cango Gun, Dusko Tomasovic, Erik Homan, Gerben Tammenga, Glaudio Costa, Ferdy de Jonge, Jeroen IJmker, Silva Laan, Tijs de Koning, Jasper Traas en Frank Boonstra

Trainingskamp

Achter de schermen is de v.v. Helpman druk bezig met de voorbereidingen voor het trainingskamp in Malaga. “We zijn de voorgaande twee jaren in Albufeira geweest en dat is ons prima bevallen. We willen nu een andere omgeving”