Stedum is klaar voor het nieuwe seizoen

Geschreven door Jaap Dijkema op . Geplaatst in Prietpraat

Het eerste elftal van Stedum begint op donderdag 7 augustus aan de voorbereiding van hopelijk een succesvol en mooi seizoen 2014-2015. Voor het eerst sinds de degradatie van de 4e naar de 5e klasse is de aanstaande kampioen voorafgaand aan een nieuw seizoen in de 5e klasse nog niet bekend. Twee jaar geleden werd Zuidhorn met maar twee verliespunten kampioen en afgelopen seizoen werd de Manchester City het Noorden (Pelikaan S) kampioen.
Doordat ze het veld in Stedum intensief aan het besproeien zijn zal er in de voorbereiding eerst uitgeweken worden naar SV TEO.
Doordat ze het veld in Stedum intensief aan het besproeien zijn zal er in de voorbereiding eerst uitgeweken worden naar SV TEO.

Stedum behaalde twee seizoenen geleden de nacompetitie na een 3e plaats in de competitie, maar wist in de onderlinge duels tegen Mamio net niet te promoveren naar de 4e klasse. Vorig seizoen kwamen de mannen van Leendert Nieborg één punt te kort voor een plek in de nacompetitie.
Drie keer is scheepsrecht, hopelijk geldt dit gezegde ook dit seizoen voor de Stedumers. Donderdag 7 augustus komen de mannen van Leendert Nieborg voor het eerst bijeen voor de eerste training van het seizoen 2014-2015. Donderdag en zaterdag wordt er getraind op het veelal geprezen ''Jan Spijk Court'. Aangezien ze het hoofdveld intensief aan het besproeien zijn zullen de daaropvolgende trainingen worden afgewerkt op het speelveld van SV TEO uit Ten Post.

De jeugdafdeling van zowel VV Stedum als SV TEO is sinds vorig seizoen gefuseerd onder de naam SJO STEO. Mede hierdoor was deze oplossing snel gevonden. De selectie van Stedum is ten opzichte van vorig seizoen wel wat gewijzigd. Doelman Dirk Pijl is alleen nog beschikbaar als de nood aan de man is. Doelman Wesley de Waal zal aankomend seizoen onder de lat staan. Hij speelde vorig seizoen in het tweede elftal van Stedum en deed het afgelopen seizoen al enige keren mee als vervanger van Dirk Pijl. Lorenzo Spitsbaard heeft de stap gemaakt naar buurman SV TEO en hoopt daar meer speeltijd te krijgen. Tot slot heeft clubtopscorer Siebrand Dijkema vorig seizoen al laten weten dat hij in zijn huidige woonplaats Middelstum wil gaan voetballen. Uiteraard een behoorlijke aderlating voor het team van Leendert Nieborg, maar onder andere Matthijs Colstee en Robbert Slager hebben vorig seizoen al laten zien dat ze ook gemakkelijk doelpunten kunnen maken.

Selectie

Op 28 augustus komt Dijkema met Middelstum nog op bezoek in het stadion van Stedum om de laatste bekerwedstrijd van de poulefase te spelen tegen zijn oude teamgenoten. Leendert Nieborg heeft volgend seizoen ook de beschikking over een aantal ‘nieuwe’ spelers en opzicht van het afgelopen seizoen. Zo komen Wesley de Waal(2e), Johan Maring (2e), Jacco Santing(2e), Amando de Jong, Johan de Jonge (beiden jeugd) en Harmen Pestman (SC Loppersum) het eerst elftal versterken. Zoals gezegd komt Stedum Middelstum tegen in de bekercompetitie. Daarnaast nemen de Stedumers het ook op tegen TLC (Tolbert Leek Combinatie) en Rood Zwart Baflo.

Voorafgaand aan de bekerduels speelt Stedum een oefenwedstrijd tegen Wildervank en na de drie bekerwedstrijden speelt Stedum nog een oefenduel tegen NEC Delfzijl. Zaterdag 6 september speelt Stedum het eerste competitieduel in eigen huis tegen KRC uit Kantens.