Stevige voorbereiding VIBOA.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

VIBOA is op zaterdag 26 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2014-2015 begonnen. En voorbereiding die men startte in Onderdendam omdat de velden aan de Schouwerzijlsterweg door de droogte nog geen voetballers en ballen kunnen verdragen.
Zoals de zaken er nu voorstaan, kan het duel VIBOA-Groninger Boys echter wel in Winsum gespeeld worden. Het duel tegen de tweedeklasser uit Groningen begint op zaterdag 2 augustus om 19.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bob Brinkhuizen uit Sauwerd.

Na trainingen op maandag, dinsdag, en donderdag wacht op zaterdag de tweede oefenwedstrijd voor de Winsumers. Na een tweedeklasser uit het zondagvoetbal komt er met Gorecht een tweede klasser uit het zaterdagvoetbal op bezoek. Dit duel wordt, in tegenstelling tot het duel tegen Groninger Boys, op zaterdagmiddag gespeeld en begint om 14.30 uur.

De derde week in de voorbereiding is een pittige week voor de spelers uit de selectie van trainer Zephnad Wattimury en assistent Marnix Bakker. Er wordt dan op maandag, dinsdag en donderdag getraind om vervolgens op vrijdag voor een trainingskamp van drie dagen richting Eext te vertrekken. Naast dat er getraind wordt spelen VIBOA en SC Loppersum in Eext tegen elkaar wat de derde oefenwedstrijd tegen een tweedeklasser voor VIBOA.

Na weer trainingen op maandag, dinsdag en donderdag staat voor zaterdag 23 augustus het bekerduel tegen hoofdklasser ACV op het programma. Dit duel wordt in Assen gespeeld en heeft als aanvangstijd 14.30 uur. Op dinsdag bekert VIBOA thuis tegen Omlandia, aanvang 18. 45 uur om op zaterdag 30 augustus als gastheer te fungeren voor Nieuw Buinen. In Nieuw Buinen, aanvang wedstrijd 17.00 uur treft men een zondagclub die eveneens in de eerste klasse uitkomt en als een prima graadmeter dient voor de start van de competitie die voor de Winsumers op zaterdag 6 september met het uitduel tegen LTC begint.