Puurvoetbalonline in gesprek met Heiko van den Berg (Hoofdtrainer v.v.Hoogkerk).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Heiko van den Berg begint aan zijn tweede seizoen als hoofdtrainer van v.v. Hoogkerk. Het vorig seizoen eindigde Hoogkerk op een zesde plaats en werd er ook geen periodetitel gewonnen. Dat is voor dit seizoen wel de doelstelling verteld Heiko van den Berg in gesprek met Puurvoetbalonline.
75575 342769042451539 178927184 n
Tevreden met de competitie-indeling Heiko: ‘Dat is altijd lastig om dat op voorhand te zeggen. Persoonlijk verwacht ik wel wat van Haren. Daar heeft men toch bepaalde ambities.”
En MOVV: ‘Die hebben een gevaarlijke voorhoede die inderdaad het verschil kan maken. “
Wat mogen we van Hoogkerk verwachten: ‘ Met de selectie die we nu hebben moeten we meedoen om zeker een periodetitel. Ik heb een selectie van 2 1 spelers die het mogen  laten zien.
En alle spelers op 5 augustus, als er voor de eerste keer getraind wordt, aanwezig: ‘Dat weet je tegenwoordig nooit helemaal zeker want een ‘last-minute’ is snel geboekt.
Dat is lastig werken voor een trainer: ‘Inderdaad. Maar zo werkt dat tegenwoordig. Iedere trainer heeft daar gewoon mee te maken. Aan de andere kant biedt dat spelers die er wel zijn de kans om zich in de ploeg te spelen.
Je werkte vorig seizoen voor de eerste keer bij een zondagclub. Ben je geschrokken van het niveau op de zondag: Het niveau ligt op zaterdag hoger. De ploegen die er vorig jaar in 4C bovenuit sprongen zijn, behalve MOVV, ook gepromoveerd. Dat zegt wel voldoende. Ik vond het verder verbazend dat wij in een seizoen waarin we een stortvloed aan blessures hadden nog als zesde zijn geëindigd. We hadden een krappe selectie waarbij ik regelmatig een beroep moest doen op spelers van het tweede.
Conclusie, Hoogkerk wil meedoen om de prijzen: Absoluut. Met deze selectie moet dat kunnen. Door een ruimere keuze kun je ook strakker qua aanpak zijn. Dat geeft meer duidelijkheid naar iedereen toe en leidt hopelijk tot een mooi seizoen met minimaal de nacompetitie als toetje.