Voorbereiding v.v.Stedum: Kort maar krachtig.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat


Enkele verenigingen zijn al aan de trainingen als voorbereiding op het seizoen begonnen. Veel verenigingen beginnen echter zaterdag of de dinsdag daarna. In Stedum staat de eerste selectie op dinsdag 12 augustus voor de eerste keer op het trainingsveld. Een beslissing die
ongetwijfeld te maken heeft met de vakantieplanning van diverse spelers.
Stedum
De voorbereiding in Stedum begint met vier trainingen. Nadat op 12 augustus het startsein is gegeven wordt er verder op donderdag 14, zaterdag 16 en maandag 18 augustus getraind. Op woensdag 20 augustus volgt dan het eerste oefenduel. Wildervank-zaterdag zal dan als eerste sparringpartner opereren en het duel wordt in Wildervank gespeeld. De aanvangstijd van dit duel is vastgesteld op 20.00 uur.

Na de training op donderdag 2 1 augustus breekt er een drukke week aan voor de Stedumers. Binnen zes dagen worden namelijk alle poulewedstrijden in het bekertoernooi afgewerkt. Op zaterdag gaan de Stedumers op bezoek in Baflo bij Rood Zwart. Op dinsdag 26 augustus komt vervolgens TLC-zaterdag op bezoek en weer twee dagen later staat Stedum-Middelstum op het programma. De Middelstumers vertrekken een dag later naar Aurich waar de vierdeklasser een trainingskamp belegt.

Op zaterdag 30 augustus wordt er in Stedum een teamactiviteit georganiseerd waarna er op 2 september om 19.30 uur in Stedum tegen NEC Delfzijl geoefend wordt. Op donderdag 4september volgt dan de zesde training van de voorbereiding alvorens Stedum, met een thuiswedstrijd tegen KRC uit Kantens aan het seizoen begint.