Puurvoetbalonline in gesprek met Jaap Dijkema (v.v. Stedum).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De komende weken zullen op www.puurvoetbalonline.nl diverse personen aan het woord komen wat betreft de verwachtingen richting het naderende seizoen. In de derde aflevering, Jaap Dijkema die het komend seizoen met Stedum vol voor promotie wil gaan.

10455098 896413023717719 8528986109729339509 n

Tevreden met de competitie-indeling Jaap: ‘
Ja, ik ben er wel tevreden over. Voor het eerst sinds een paar seizoenen is de kampioen nog bij aanvang van de competitie nog niet bekend. Verder ontlopen we een aantal goede ploegen die in de andere 5e klasse zijn ingedeeld.”

 Zoals het zich behoorlijk versterkte Amicitia VMC bedoel je: ‘Klopt maar ook Potetos, TLC, en Boerakker zijn aardig versterkt heb ik begrepen. Die zijn echter allemaal in 5D terecht gekomen waar ik niet echt rouwig om ben. Aan de kant heb ik geen idee wat ik van Harkstede kan verwachten. Die beginnen met een zaterdagafdeling en is het afwachten wat de kracht van dat team is.

Harkstede is natuurlijk geen vereniging die uit een groot aantal leden bestaat: ‘ Ben ik met je eens maar dat zag je ook met Engelbert. Als een vriendenteam samen wil spelen en een club heeft daar de ruimte voor dan kan uit zoiets wel eens een verrassing ontstaan.”

Ik begrijp dat jullie met Stedum graag terug willen keren naar de vierde klasse: ‘We waren er vorig seizoen al dichtbij maar moesten helaas VVSV’09 voor ons dulden richting een plaats in de nacompetitie. Maar als ik eerlijk ben is het eigenlijk wel een pré voor ons om te promoveren.

Dat zie jij ondanks het verhuizen van broer Siebrand naar Middelstum wel zitten: Uiteraard is het vertrek van Siebrand een aderlating. Maar ook zonder Siebrand hebben we wel wedstrijden gewonnen. Als we daardoor niet in de bovenste regionen mee zouden spelen betekent dat in mijn ogen dat we als team teveel van een persoon afhankelijk zouden zijn. En als ik heel eerlijk ben geloof ik daar niet in.”