Groninger Boys en Annen favoriet en drie keer Assen voor Velocitas.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Over enkele weken starten de meeste amateurvoetbalverenigingen met de voorbereiding op het seizoen 2014-2015. Een periode van trainen en het spelen van oefenduels breekt dan aan waarbij in sommige gevallen de poulewedstrijden in het bekertoernooi als soms nuttige oefenduels worden gezien. Bij het bekijken van de poule-indeling kwam Puurvoetbalonline een aantal bijzondere opvallende zaken tegen die we de komende weken met de bezoekers van dé site die het amateurvoetbal in Groningen promoot gaan delen.

voetballl
Groninger Boys
mag het in zijn poule opnemen tegen Annen, Musselkanaal en Muntendam. De stadjerders beginnen met een thuiswedstrijd tegen Annen dat dit seizoen in 2L uitkomt in tegenstelling tot de ‘Boys’ uit Groningen die de Friese kant meer opgaan. Doordeweeks mogen de roodhemden vervolgens bij derdeklasser Musselkanaal op bezoek. De afstand tussen Groningen en Musselkanaal is bijna een uur en dat is op een doordeweekse avond geen pretje. De avonden worden eind augustus helaas alweer wat korter zodat de wedstrijden op tijd moeten beginnen i.v.m. een eventueel vroeg invallende duisternis. Voor zijn derde wedstrijd mag de ploeg van de nieuwe trainer, Theo Migchelsen, op zondag 31 augustus naar Muntendam dat dit seizoen weer zijn opwachting in de derde klasse maakt. De Muntendammers promoveerden twee keer achterelkaar en zagen zich daardoor in het seizoen 2013-2014 opeens terug in de tweede klasse. Nu dus weer de derde klasse zodat op papier Groninger Boys en Annen gaan uitmaken wie er door zal gaan naar de KO-fase van het bekertoernooi.

Velocitas heeft het wel heel bijzonder getroffen in het bekertoernooi. De Groningers mogen het namelijk opnemen tegen drie opponenten uit de Drentse hoofdstad Assen. Waar Velocitas met een thuiswedstrijd tegen tweedeklasser FC Assen begint wacht enkele dagen later het tweede team van Achilles1894 als tegenstander. Dat duel wordt op het eigen complex, stadion Stadspark, gespeeld wat ook geldt voor het duel op zondag 31 augustus als Asser Boys op bezoek komt. Tegen de derde klasser sluit Velocitas dan de poulefase af waarna het op zondag 7 september in Leeuwarden tegen LAC Frisia 1883 aan het de competitie begint.