Puurvoetbalonline in gesprek met GertJan van der Ploeg (FC LEO).

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De komende weken zullen op www.puurvoetbalonline.nl diverse personen aan het woord komen wat betreft de verwachtingen richting het naderende seizoen. In de tweede aflevering, GertJan van der Ploeg  die na twee jaar afwezigheid weer voor FC LEO uit Leens uitkomt 


10455237 10202529443061471 8582810810661552674 n

Waarom jouw terugkeer naar FC LEO: ‘
De reden dat ik terugkeer bij FC LEO is simpel, ik wil weer lekker met mijn vrienden voetballen. Vanaf de jeugd heb ik met hen samengespeeld en na twee jaar ergens anders te hebben gespeeld besloot ik om terug te gaan.”

Zijn er verder nog nieuwe gezichten in de selectie te bewonderen: ‘Jonghaur Chia keert ook weer terug bij de selectie na een jaar afwezigheid. Verdere stromen er een aantal spelers uit de jeugd door naar de senioren.”

Jouw teamgenoot Rowan Rozema wil gaan ‘vlammen’ in de vierde klasse B. Wat verwacht jij van jullie optreden in de ‘Friese’ klasse: ‘Eerlijk gezegd hoop ik dat Rowan niet de enige is die wil 'vlammen'. We zullen dat met elkaar moeten doen. Na de degradatie van afgelopen seizoen hoop ik dat we weer lekker kunnen voetballen en de nodige wedstrijden zullen gaan winnen. Ik verwacht dat we in het linkerrijtje zullen eindigen. Misschien kunnen we meestrijden om een periodetitel.”

Je hebt in de twee jaar dat je weg bent geweest in de ‘keuken’ van eerst Hunsingo en daarna Aduard gekeken. Wat zijn de grootste verschillen tussen FC LEO, Hunsingo en Aduard: ‘Eigenlijk zijn er weinig echte verschillen te noemen, behalve een heel belangrijk aspect, namelijk de sfeer. Wat ik in Leens heb meegemaakt is echt fantastisch. Daar kan geen enkele club aan tippen. Een echt vriendenteam.”

Wat weet jij van de overige ploegen in de vierde klasse B:’Toen de indeling bekend werd, ben ik gelijk informatie gaan zoeken over onze tegenstanders, ik verwacht dat VCR een sterkte ploeg heeft. ASC en Drogeham hebben nog om lijfsbehoud gespeeld en Twijzel werd 2e in de 5de klasse. Maar we weten niet wat er op de Friese 'transfermarkt is gebeurd"

Wat hoopt GertJan van der Ploeg voor FC LEO te kunnen betekenen:’ Ik hoop van waarde te kunnen zijn door middel van aansturing en coaching van achteruit. Verder hoop ik dat we er een mooi seizoen van maken en dat we een hoop plezier met elkaar beleven.”

Kun jij het voetballen goed combineren met jouw werkzaamheden bij de beveiliging in het UMCG:

 Er valt een hoop te regelen met de planning bij het UMCG, iedere zaterdag kan ik aanwezig zijn. Af en toe zal ik een training moeten missen vanwege werkverplichtingen, daar is de trainer van op de hoogte.Verder wens ik een ieder een mooi en sportief seizoen!