Uitdaging voor Noordwolde en VV Groningen gaat voor de prijzen.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Op 1juli maakte de KNVB de indeling bekend voor de standaardteams bij de senioren en hogere jeugdelftallen. Een indeling die in sommige gevallen enkele verrassingen lieten zien maar in veel gevallen wel het verwachte resultaat voor de diverse teams opleverde. De komende weken gaat we de diverse competities eens nader belichten waarbij we zullen proberen om af en toe een speler/trainer/bestuurslid/supporter te vragen hoe hij over de sterkte van de competitie denkt.

voetballl

Noordwolde
ziet zich ook het komend seizoen terug in de derde klasse C van het zaterdagvoetbal. De geelhemden speelden zich vorig seizoen maar op het nippertje veilig seizoen en zien zich ook nu in een poule geplaatst met sterke tegenstanders. Zo zijn Aduard 2000 en SV Marum als degradanten teruggekeerd in 3C. Verder zijn De Pelikanen, Appingedam en Lycurgus ook weer van de partij in deze klasse. Alle drie speelden vorig seizoen bovenin mee en zullen ook komend seizoen weer mee willen doen om de prijzen. Dat geldt ook voor VV Groningen die als kampioen van de vierde klasse C de stap naar de derde klasse hebben gemaakt. De Stadjerders hebben er een aantal spelers bijgekregen wat betekent dat de ambities op sportpark ‘Het Noorden’ duidelijk zijn, meespelen om de prijzen. Iets wat Noordwolde-trainer Roy Kamps in eerste instantie niet van zijn ploeg zal verwachten. De als hoofdtrainer debuterende Winsumer noemde het een mooie uitdaging om met een jong Noordwolde, dat o.a. doelman Leonard Havinga naar v.v. Gorecht zag verdwijnen, aan zijn eerste klus als trainer bij de senioren te beginnen.

De spits van VV Groningen Robert Oosterhof ziet de derde klasse ook als een uitdaging maar de ‘doelpuntenmachine’ van de Groningers verwacht wel dat VV Groningen ook in de derde klasse een van de kampioenskandidaten zal zijn. ‘Ik verwacht Appingedam en Zuidhorn als de belangrijkste concurrenten als het gaat om de bovenste plaatsen. Verder zijn Marum en Aduard als degradanten twee ploegen waar we rekening moeten houden. Aan de andere kant is het wel zo dat als je bepaalde ambities hebt je dat moet uitstralen als team en je niet teveel naar je tegenstanders moet kijken.”