Zege voor RWE Eemsmond tegen NEC Delfzijl

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Het RWE Eemsmondteam speelde dinsdagavond zijn laatste oefenduel voordat het vrijdagavond tegen FC Groningen gaat spelen. In Delfzijl werd met 2- 1 van NEC Delfzijl gewonnen waarbij alle goals in de tweede helft tot stand kwamen. image-2014-06-17 (3)

Voor het duel tegen NEC Delfzijl kon trainer Gerard Heun niet over zijn complete selectie beschikken. Om uiteenlopende redenen waren Ronny Bakker, Richard Haan, Aalderd Duinkerken en doelman Pieter Buikema niet beschikbaar. Dat zorgde dat het RWE Eemsmond met dertien spelers naar Delfzijl was vertrokken waar het na de eerste helft nog 0-0 stond. In de tweede helft kreeg het combinatieteam uit de gemeente Eemsmond een ‘nieuw’ team tegenover zich omdat NEC Delfzijl nog volop bezig is om de selecties van Neptunia en Eems Boys samen te voegen.

Het duurde tot aan de 81e minuut voordat er gescoord werd en het was de thuisploeg die de score opende. Een minuut later scoorde het RWE-tegen door KRC-speler Louis de Blécourt. Vier minuten kwam de uiteindelijke eindstand op het scorebord en nu was het de clubgenoot van Louis de Blécourt, Freek Reitinga, die wist te scoren.

Zo werd het een overwinning voor RWE Eemsmond waar trainer Gerard in meerdere opzichten tevreden over was. ‘NEC Delfzijl was een prima tegenstander. Daarnaast waren wij niet compleet zodat we de vaste patronen niet echt goed konden uit proberen. Maar qua opstelling ben ik er echter wel uit wat vrijdag betreft.”

Het RWE Eemsmondteam zal in een 4- 4-2 gaan spelen omdat Gerard Heun denkt dat dit seizoen er misschien voor zal zorgen dat er minimaal een keer door de amateurs gescoord kan worden. ‘Tegen NEC Delfzijl werkte dat systeem prima en is ook een systeem wat mijn voorkeur heeft. En verder kunnen we niets anders dan ons best doen tegen een uiteraard veel sterkere tegenstander.”