FC Groningen 'onderweg' naar RWE Eemsmond.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

FC Groningen begon zondag 22 juni aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Een groot aantal fans was daar zondagmiddag getuige van waarbij de rookwolken in de kleuren van de ‘Trots van het Noorden’ boven sportpark ‘De Koepel’ hingen.

voetballl

Hoe anders was het op dinsdagmorgen waar op sportpark ‘De Koepel’ rond negen uur nog een serene rust heerste in aanloop naar de derde training van deze week. Een week dat op vrijdagavond zijn eerste oefenwedstrijd kent met het duel tussen het RWE Eemsmondteam en de selectie van Erwin van der Looi. Een selectie die nog niet compleet is omdat Filip Kosic, doelman Stefan van der Lei en verdediger Hans Hateboer nog ontbraken. Het drietal had na afloop van het seizoen nog interland verplichtingen en mocht van de technische staf een week langer op vakantie blijven.

Voor de rest was de groep compleet op het hoofdveld van het gezamenlijke sportcomplex van Haren en Gorecht en werd er o.l.v. van de technische staf een rustige training afgewerkt. Een rustige training omdat aan het begin van de voorbereiding het nog niet verstandig is om direct vol gas te geven en wat Erwin van der Looi daarom ook niet deed.

Morgen, woensdag 25 juni, is de selectie vrij. Verder zal er deze week nog op de donderdag en vrijdag getraind worden alvorens er op vrijdagavond in Roodeschool tegen het RWE Eemsmondteam gespeeld zal worden.

Zoals het er nu naar uitziet zal FC Groningen met de aanwinsten Dino Islamovic, Danny Hoesen, Jarchinio Antonia en Sergio Padt naar Roodeschool komen en wat het voor de voetballiefhebbers nog interessanter maakt het duel tussen FC Groningen en het RWE Eemsmondteam te bezoeken