Joey Peerbolte kan een balletje 'krullen"

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ondanks het ‘WK-geweld’ staat op vrijdag 27 juni het eerste oefenduel voor FC Groningen alweer op het programma. In Roodeschool zal het RWE Eemsmondteam de eerste tegenstander zijn.

image-2014-06-23 (1)

Een van de spelers die de voetbalvereniging Warffum vertegenwoordigd in het RWE Eemsmondteam is Joey Peerbolte. De 22 jarige middenvelder van de Warffumers is een ‘linkspoot’ die een bal aardig kan raken. Een vrije bal om een muurtje krullen is ook een specialiteit van Joey Peerbolte als is het natuurlijk de vraag of dat in het duel tegen FC Groningen gaat lukken.

Joey Peerbolte is nog niet heel erg lang basisspeler in Warffum. In het seizoen 2012-2013 was hij nog regelmatig wisselspeler maar in het seizoen daarna werd hij een volwaardige basisspeler in de formatie van trainer Marnix Bakker.

Of er vrijdag een basisplaats voor de Warffumer in zal zitten is nog niet bekend omdat trainer Gerard Heun zijn basisformatie pas vlak voor het duel tegen FC Groningen bekend zal maken. ‘Om eerlijk te zijn ben ik er nog niet helemaal uit, vertelt Gerard Heun. ‘We spelen 24 juni nog tegen NEC Delfzijl en dan wil ik nog wat dingen uit proberen. Maar los van wie wel of niet als basisspeler begint, iedereen krijgt natuurlijk speelminuten tegen FC Groningen.