Kevin de Jong, als middenvelder met een neusje voor de goal

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ondanks het ‘WK-geweld’ staat op vrijdag 27 juni het eerste oefenduel voor FC Groningen alweer op het programma. In Roodeschool zal het RWE Eemsmondteam de eerste tegenstander zijn.

10342421_847987158562292_7975316792673994684_n

Een van de spelers die door de technische staf van het RWE Eemsmondteam werd uitgenodigd voor het treffen is Kevin de Jong. De middenvelder van Usquert stapte na het achter ons liggende seizoen over naar de ‘ buren’ uit Zandeweer. Maar tijdens het duel tegen FC Groningen zal hij als vertegenwoordiger van Usquert voor het RWE Eemsmondteam uitkomen.

Een middenvelder met een neusje voor de goal zou een typering voor de 20 jarige voetballer kunnen zijn. Met zijn zes goals was Kevin de Jong namelijk, samen met Marco Oost, clubtopscoorder binnen de eerste selectie van Usquert.

Of de middenvelder tegen FC Groningen in de basis zal beginnen is nog afwachten. De concurrentie op het middenveld van het RWE Eemsmondteam is namelijk groot. Daar komt nog bij dat Kevin de Jong in het eerste oefenduel met een knieblessure uitviel.

Naast een neusje voor de goal mag Kevin de Jong ook een speler met een prima pass in de benen gezien worden. Dat was namelijk wat zijn trainer bij het RWE Eemsmondteam, en komend seizoen bij Z.E.C., Gerard Heun noemde als een kwaliteit van de middenvelder. ‘Kevin is nog jong maar hij kan wel een beetje voetballen. Hij heeft een prima trap en ook het nodige overzicht. Het zal inderdaad lastig voor hem worden om voor het duel tegen FC Groningen een basisplaats te veroveren. Dat komt, en dat moeten we niet onderschatten, door het niveauverschil van de spelers onderling. De spelers van De Heracliden speelden bijvoorbeeld het hele seizoen bovenin de derde klasse en promoveerden uiteindelijk naar de tweede klasse. Dat is wel even een ander niveau dan, en met alle respect, de vijfde klasse.”