Richard''Kippie' Haan: Een aanvaller die zijn tegenstanders in slaap sust

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ondanks het ‘WK-geweld’ staat op vrijdag 27 juni het eerste oefenduel voor FC Groningen alweer op het programma. In Roodeschool zal het RWE Eemsmondteam de eerste tegenstander zijn.

vb20noordpool20grc20uithuizen2024-09-11-4408-e1317512031252

Richard Haan in actie tegen GRC Groningen

In de selectie van Gerard Heun is er ook een plaats ingeruimd voor Richard Haan, de vleugelflitser van Noordpool. ‘Kippie’ is wat je noemt een echte publieksspeler. Onder de supporters van Noordpool is de jonge aanvaller/middenvelder razend populair omdat hij met zijn onberekenbare acties een wedstrijd kan openbreken.

Richard Haan is verder een speler die een tegenstander in ‘slaap’ kan sussen. Dan ‘wandelt’ hij over het veld en ziet het er uit alsof het spel volledig aan hem voorbijgaat. Maar opeens is daar  de versnelling en wordt de ‘dromer’ een levensgevaarlijke tegenstander. Dat mag als een kwaliteit genoemd worden want dat is niet iedere speler gegeven.

Een voetballer waar je voor naar een wedstrijd komt is ook een typering die bij de jonge voetballer past. Met zijn 20 jaar behoort hij tot de jongeren in de selectie van Noordpool maar is hij wel een van de smaakmakers. In het achter ons liggend seizoen scoorde ‘Kippie’ twaalf keer in de competitie en was daarmee, samen met Johan Kluin, topscoorder bij de vierdeklasser uit Uithuizen.
Hoewel er in de eerdere edities tegen de eredivisionist niet gescoord werd bestaat de kans dat het een keer gaat lukken. Daar zal ook Richard Haan mee bezig zijn want de bescheiden ogende voetballer zal graag de  eerste speler willen zijn die namens het RWE Eemsmondteam tegen FC Groningen heeft gescoord.

Edit