Stefan Hemmes: Een karaktervoetballer voetbalt niet voor de 'leuk'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Ondanks het ‘WK-geweld’ staat op vrijdag 27 juni het eerste oefenduel voor FC Groningen op het programma. In Roodeschool zal het RWE Eemsmondteam de eerste tegenstander zijn.

 image-2014-06-16 (1)

Zeventien spelers heeft trainer Gerard Heun tot zijn beschikking waar er twee spelers door Noordpool ‘geleverd’ worden. Dat waren er normaal gesproken drie geweest maar Christiaan Eleveld haakte vorige week definitief af waarop de technische staf besloot om geen vervanger op te roepen. Een van de twee spelers van Noordpool is Stefan Hemmes. De linksback van Noordpool raakte in het seizoen 2012-2013 langdurig geblesseerd. Op een van de eerste trainingen van het seizoen brak Stefan Hemmes namelijk zijn enkel. Na de winterstop keerde de 30 jarige verdediger terug in de basis van Noordpool en maakte daardoor het kampioenschap en daarbij horende promotie naar de vierde klasse mee.

Ook dit seizoen ontbrak Stefan Hemmes een aantal weken op het wedstrijdformulier van de vierdeklasser. Eerst was daar een vakantie en later in de eerste helft van het seizoen was daar weer een blessure. Ook nu keerde de karaktervoetballer echter weer terug in de basis om in de tweede helft van het seizoen weer belangrijk voor de ploeg van trainer Willem Kluin te zijn. Belangrijk zal hij ook tegen FC Groningen willen zijn want Stefan Hemmes is geen voetballer die voor de ‘leuk’ meedoet. De linksback zal namelijk zijn uiterste best doen om samen met zijn teamgenoten het de eredivisionist zo lastig mogelijk te maken.