Robin Zuidema:De Luis Suarez van De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gerard Heun maakte enkele weken zijn selectie bekend voor het duel van RWE Eemsmond tegen FC Groningen. Het RWE Team bestaat uit 17 spelers die geselecteerd zijn uit de zeven verenigingen uit de gemeente Eemsmond.

image-2014-06-13 (2)

Robin Zuidema in actie voor RWE tegen Poolster

Foto: Jan Huizinga

Door Gerard Heun is uiteraard een beroep gedaan op de spits van De Heracliden, Robin Zuidema. De 18 jarige aanvaller moet in de ogen van Gerard Heun en Geert Jan Zijlstra samen met Ronny Bakker het duo gaan vormen dat het de defensie van FC Groningen lastig moet gaan maken.

Robin Zuidema is een spits die altijd ‘onderweg’ is. Een spits die altijd bezig is met zijn directe tegenstander of tegenstanders. Gemakkelijk af te stoppen is hij niet. Met zijn snelheid en behendigheid heeft hij namelijk twee fantastische wapens in huis.

Daarnaast is hij met nog een kwaliteit gezegend die je als spits gewoon nodig bent. Robin Zuidema is een aanvaller die een verdediger ‘gek’ kan maken door bijvoorbeeld op ‘zoek’ te gaan naar een strafschop. Dat irriteert sommige verdedigers behoorlijk en die dan ook niet zelden een gele, of rode, kaart voorgeschoteld krijgen.

Sommigen vinden dat een irritante manier van spelen maar velen ook niet. Die zien bijvoorbeeld dat Luis Suarez het met grote regelmaat precies eender doet bij Liverpool. En we kunnen veel van Suarez zeggen maar niet dat het geen topspits is. In een ‘oorlog’ tussen spits en verdediger gebeurt veel wat inherent is aan een contactsport. Donderdagavond, in het duel tegen Poolster was een van de verdedigers van de ‘Spieksters’ te laat met zijn tackle. De jonge aanvaller werd daardoor genadeloos onderuit geschoffeld. Waar menig voetballer revanche zou hebben genomen stond Robin Zuidema echter op en zocht zonder een woord te zeggen een plekje op in het strafschopgebied van Poolster. Een kenmerkende actie voor Robin Zuidema die altijd onderweg is naar het vijandelijk doel voor het ultieme moment waar iedere spits altijd voor gaat, het scoren van een doelpunt.