Mark de Boer vervanger Stephan Haan RWE Eemsmondteam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Heracliden is met vijf spelers in de selectie van het RWE Eemsmondteam vertegenwoordigd die het op vrijdag 27 juni tegen FC Groningen opnemen. Voor de geblesseerd afgehaakte Stephan Haan is als vervanger Mark de Boer opgeroepen.

1209117_718415198184876_1276589725_n

Mark de Boer kende een wat ongelukkig seizoen. Veel blessureleed zorgde er voor dat hij niet het aantal wedstrijden heeft gespeeld die de middenvelder/verdediger in gedachten had. Zo kwam hij in het uitduel tegen Vitesse’63 als invaller in het veld voor Stephan Haan en was hij ook in het thuisduel de logische vervanger voor zijn onfortuinlijke teamgenoot.

Ondanks dat hij even geen basisspeler was is Mark de Boer wel een speler die zeer gewaardeerd wordt binnen De Heracliden. De fysiek sterke De Boer maakte namelijk de wederopstanding van de ‘Meisters’ mee toen hij onder trainer Heiko van den Berg zijn debuut in het eerste elftal maakte. Dat zorgt er voor dat hij ondertussen in de jonge formatie van De Heracliden een van de routiniers is geworden.

Mede door zijn optreden in de twee duels in de nacompetitie tegen Vitesse’63 besloot Gerard Heun de middenvelder/verdediger op te nemen in zijn selectie voor het duel tegen FC Groningen. ‘Mark is voor mij een logische vervanger van Stephan Haan. Hij kende een wat ongelukkig seizoen maar heeft eerder bewezen dat hij een prima voetballer is. Iemand die ik daarom graag bij de selectie heb.”

Duidelijke woorden van Gerard Heun over een speler die zal hopen dat het blessureleed hem nu eens een tijdje met rust laat. Mark als voetballer een beetje kennende neemt hij geen genoegen met een plaats op de bank. Mark de Boer wil daarom maar een ding en dat is zowel voor het RWE Eemsmond als het komend seizoen voor De Heracliden, belangrijk zijn.