Frank de Boer: De 'stille' kracht van De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gerard Heun maakte enkele weken zijn selectie bekend voor het duel van RWE Eemsmond tegen FC Groningen. Het RWE Team bestaat uit 18 spelers die geselecteerd zijn uit de zeven verenigingen uit de gemeente Eemsmond.

1932372_653615921364348_175246139_n

Het naar de tweede klasse gepromoveerde De Heracliden is hofleverancier met vijf spelers in de selectie waar naar alle waarschijnlijkheid een vervanger voor Stephan Haan zal komen. De allrounder van De Heracliden raakte in het eerste duel tegen Vitesse’63 geblesseerd aan zijn knie en zal waarschijnlijk niet op tijd fit zijn voor het duel tegen de eredivisionist.

Wie wel van de partij zal zijn is Frank de Boer. De linkermiddenvelder van De Heracliden is een voetballer van het type, als ze er niet zijn merk je hoe belangrijk ze voor een team zijn. Een stille kracht met veel inbreng zou wel een juiste typering zijn voor de 20 jarige linkspoot. Een speler ook met veel dynamiek in zijn spel. Een technisch begaafde voetballer die de achterlijn van de tegenpartij kan halen maar enkele ogenblikken later in het eigen strafschopgebied staat te verdedigen.

Een ‘stille’ is Frank ook verbaal. De middenvelder is geen man van het praten en rare armgebaren. Natuurlijk kom er in emotie weleens wat los maar verder is Frank de Boer geen speler die opvalt door zijn gedrag. Vandaar dat de jonge voetballer een gewaardeerde kracht binnen ‘Hera’ is en het voor Gerard Heun duidelijk was dat de linkspoot ook tot de selectie van het RWE Team voor het duel tegen FC Groningen moest behoren.

Bron: www.eemsmondvoetbalt.nl