Groot jeugdvoetbaltoernooi bij SV Bedum op 14 juni

Geschreven door Anno Loonstra op . Geplaatst in Prietpraat

 1000 pupillenvoetballers zullen op zaterdag 14 juni 2014 actief zijn als SV Bedum een groot voetbaltoernooi organisert waar alle F-, E-, D- en Meisjes D-pupillenteams van SV Bedum aan deel zullen nemen. Rabobank is vastgelegd als hoofdsponsor en tevens naamgever van het toernooi.

 

   svBedum             


Het SV Bedum Rabobank Jeugdtoernooi zal het eerste grote jeugdtoernooi zijn dat door de Bedumer fusieclub wordt georganiseerd. Op het gebied van jeugdtoernooien heeft Bedum een naam hoog te houden. Zowel vv Bedum als CVVB hadden in het verleden een uitstekende reputatie met respectievelijk het A.Kramer-jeugdtoernooi en het Stoffer Kersaan-toernooi. Met het SV Bedum Rabobank Jeugdtoernooi wil SV Bedum de traditie voortzetten dat het voetbalseizoen wordt afgesloten met een groot jeugdvoetbaltoernooi in Bedum.

In totaal hebben 90 jeugdteams zich in geschreven voor het toernooi. Behalve verenigingen uit de regio doen ook enkele teams uit Friesland mee en uit Duitsland komen jeugdteams van TuS Wahnbek en Olympia Uelsen. Elk pupillenteam van SV Bedum zal in een poule van 5 of 6 teams spelen tegen tegenstanders van een vergelijkbaar niveau.

Al met al zullen op 14 juni ongeveer 1000 pupillenvoetballers actief zijn op de Bedumer voetbalvelden. Ieder team op zijn eigen niveau. Van enthousiast kluitjesvoetbal bij de jongste F-jes tot verzorgd technisch en tactisch voetbal van D-pupillenteams van hoofdklasse niveau. Voor ieder wat wils.

Het toernooi kent een ochtend- en middagprogramma. ’s Ochtends van 9.00 tot 12.30 uur spelen de volgende teams van SV Bedum: D2, D3, D4 en de F2, F3, F4 en F5.

’s Middags van 13.30 tot 17.00 uur komen alle E-teams en de F1, D1 en MD van SV Bedum in actie.

Naast de prijzen voor de ereplaatsen in elke poule, zal er in elke poule ook een Fair Play prijs uitgereikt worden aan het sportiefste team. Voor het ochtendtoernooi zullen deze prijzen de Stoffer Kersaan Fair Play Cup heten en voor het middagtoernooi de A.Kramer Fair Play Cup. Het toernooi is voor iedereen vrij toegankelijk. Voor de kleinste bezoekers zal er ter vermaak een springkussen aanwezig zijn.