Jeroen Linstra, de Kevin Strootman van De Heracliden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Twee weken geleden maakte Gerard Heun zijn definitieve selectie bekend voor het duel tegen FC Groningen. Achttien spelers nodigde de trainer van ZEC uit en die we de komende weken via www.eemsmondvoetbalt.nl en www.puurvoetbalonline.nl gaan voorstellen.

1560524_586981388058418_2002453991_n
Jeroen Linstra is de derde speler van De Heracliden die door Gerard Heun is uitgenodigd voor het duel tegen FC Groningen. Jeroen Linstra is een voetballer die iedere trainer wel in zijn team wil hebben. Een harde werker met voldoende voetbalcapaciteiten die zijn uitverkiezing voor het RWE Eemsmond Team rechtvaardigen. In de zomer van 20 12 mocht ik Jeroen, samen met Frank de Boer en Robin Zuidema, voor de Ommelander Courant interviewen. De drie musketiers noemde trainer Jeroen de Munck ze toen en ergens had de trainer gelijk. Drie ‘boefjes’ die alle drie hun sport op hun eigen manier beleefden. Jeroen was toen het meest ‘onverschillig’ van het drietal. Grappig reageerde hij op de vragen wat een beeld gaf, die neemt het niet zo nauw met de discipline. Dat beeld veranderde snel want de jonge middenvelder werd razendsnel een speler waar trainer Jeroen de Munck niet meer om heen kon maar dat ook niet wilde.

De keren dat ik De Heracliden zag spelen viel het op dat de jongste van de twee broertjes Linstra steeds meer als een routinier begon te spelen. Iets wat er ook van Kevin Strootman gezegd wordt. Zo jong en zo volwassen spelen. Je moet altijd uitkijken met vergelijkingen maar als iemand zou zeggen, Jeroen Linstra is de Kevin Strootman van De Heracliden dan zou ik het met die persoon eens zijn.