Veel respect bij Gerard Heun voor Jaap van Dijken

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gerard Heun maakte vorige week zijn definitieve selectie bekend voor het duel tegen FC Groningen. Achttien spelers nodigde de trainer van ZEC uit en die we de komende weken via www.eemsmondvoetbalt.nl en www.puurvoetbalonline.nl gaan voorstellen.

DSC08165

Jaap van Dijken in actie voor Corenos

Foto Antje ten Harkel-Meijer

De derde speler die van Corenos is geselecteerd voor het duel tegen FC Groningen is Jaap van Dijken. De verdediger van Corenos maakt ondanks trieste familieomstandigheden van enkele weken geleden toch deel uit van de selectie van Gerard Heun die daar uiteraard veel respect voor heeft. ‘We hebben het uiteraard aan Jaap zelf overgelaten of hij na het overlijden van zijn moeder deel zou willen uitmaken van onze selectie. Hij liet echter direct blijken graag te willen spelen waar we alleen maar respect voor mogen hebben.

Jaap van Dijken kende met Corenos een lastig seizoen. De ploeg uit Roodeschool wist zich uiteindelijk pas op de slotdag te handhaven in de vierde klasse maar had in de 20 jarige voetballer wel een speler in de gelederen met een duidelijke inbreng. Dat was namelijk wat assistent-trainer Arie Duinkerken liet horen toen bleek dat Van Dijken niet kon spelen in het duel tegen Neptunia op zaterdag 3 mei. ‘Het ontbreken van Jaap is een aderlating, vertelde Arie Duinkerken toen die daarmee liet blijken dat de verdediger een  belangrijke speler voor het eerste elftal van Corenos was.

Iets wat Jaap van Dijken ook op vrijdag 27 juni voor het RWE Eemsmond Team zal willen zijn. Want ook hij zal in Roodeschool wat willen laten zien tegen de eredivisionist die enkele weken later aan zijn Europees avontuur begint