Ik hoop oprecht dat 'mijn cluppie' promoveert

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag 1 juni staat in Eenrum het duel tussen Eenrum en SPW uit Stadskanaal op het programma. Een duel dat moet beslissen wie van de twee vijfdeklassers promoveert naar de vierde klasse.
Eenrum

Eenrum won op zondag 18 mei met 3-2 van Farmsum en een week later deed SPW dat ook. Vreemd was het dat in beide duels het scoreverloop identiek was omdat Farmsum twee keer een 2-0 voorsprong nam. Uiteindelijk wisten zowel Eenrum als SPW dat nog recht te trekken maar dat ging redelijk moeizaam.
Dat alles telt nu echter niet meer en kan Eenrum zich opmaken voor een spannende apotheose van een seizoen waarin het alleen Engelbert boven zich moest dulden.

De tweede plaats in de competitie zorgde er voor dat ‘angstgegner’ Kloosterburen ontweken werd in de nacompetitie. De buren uit Kloosterburen waren de laatste jaren een tegenstander waar maar weinig punten tegen gepakt werden en dat risico liep men in Eenrum, wat deze nacompetitie betrof, nu liever niet.

Vijftien jaar geleden, in het seizoen ‘98-’99, kwamen de roodbaadjes voor het laatst in de vierde klasse uit en daar wil de ploeg van Ronald Bouwman dit jaar graag in terugkeren. De in Ten Boer woonachtige Bouwman nam voor dit seizoen het stokje over van Siebrand Solinger die als voetballer verder ging bij de Eenrumers.

Ronald Bouwman was direct positief over de spelersgroep en omgekeerd was de klik er ook met de trainer wat er voor zorgde dat Eenrum kan terugkijken op een prima seizoen. Een seizoen waar het zondag een mooie kroon op kan zetten door het duel tegen SPW winnend af te sluiten. Iets wat niet alleen goed zou zijn voor Eenrum maar ook voor de gemeente De Marne waar het seizoen 2013-2014 voor de overige verenigingen nu niet als echt succesvol kan worden gezien. Degradaties voor FC LEO en Kloosterburen en het mislopen van promotie door VVSV’09 mag namelijk als jammer worden gezien. Jammer omdat het voetbal in de gemeente De Marne wel een kwaliteitsimpuls kan gebruiken omdat in alle andere gemeenten in het verspreidingsgebied van de Ommelander Courant minimaal op derde klasse niveau te zien is.

Maar wat niet is dat is er niet en vandaar dat het goed zo zijn als Eenrum zou promoveren. Dat is iets waar ze in Stadskanaal ongetwijfeld anders over denken. Want daar staat, mocht SPW promoveren, volgend seizoen de derby SPW-Stadskanaal op het programma. Een derby die er komt omdat Stadskanaal uit de derde klasse is gedegradeerd.

Maar ik zou liegen als ik de ‘Knoalsters’ deze derby gun. Ik zou ook liegen als ik zou zeggen dat ik volgend seizoen met spanning op de derby Kloosterburen-Eenrum zit te wachten.Ik hoop namelijk oprecht dat ‘mijn cluppie’ , waar ik heel wat jaartjes voetballend heb doorgebracht, promoveert naar de vierde klasse. Een club die gelukkig weer uit een dal krabbelt waarbij het veel dank verschuldigd is aan iemand die zijn naam hier niet wil zien staan maar in mijn ogen dit compliment meer dan verdient……