Willem Duinkerken wil nog een keer 'vlammen'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Gerard Heun maakte vorige week zijn definitieve selectie bekend voor het duel tegen FC Groningen. Achttien spelers nodigde de trainer van ZEC uit en die we de komende weken via www.eemsmondvoetbalt.nl en www.puurvoetbalonline.nl gaan voorstellen.

image-2014-05-29

Willem Duinkerken is een van de keepers die door Gerard Heun is uitgenodigd om tegen FC Groningen te spelen. Voor de doelman zal deze editie een bijzondere zijn want Willem Duinkerken heeft besloten om een stapje terug te doen.

De 33 jarige doelman speelt al zijn hele voetballeven voor een vereniging en dat is Corenos uit Roodeschool en kende al een paar keer het genoegen om tegen de eredivisionist te mogen spelen. Zo was hij in 2012 een van de twee keepers in de selectie en behoorde hij zes jaar geleden tijdens de eerste editie ook tot de selectie.

De doelman van Corenos staat bekent als een winnaar. Het fanatisme wat hem soms in de weg zit omdat hij dan meer van zijn lichaam vraagt dan soms verantwoord is. Met pijn spelen is namelijk allang geen thema meer voor de doelman die na iedere blessure vriend en vijand weer verbaasde dat hij al heel snel weer op het trainingsveld verscheen.

Willem Duinkerken kennende zal hij op 27 juni willen ‘vlammen’. Nog een keer zal hij alles uit de kast willen trekken om het aantal tegengoals zo laag mogelijk te houden. Iets waar hij in de editie van 2012 aardig in slaagde door met een paar fantastische reddingen een aantal zekere treffers van de Groningers te voorkomen.

Bron: www.eemsmondvoetbalt.nl