Eerste Maran-Karlijn Toernooi in aantocht

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog minder dan twee weken dan is het 7 juni en zal het eerste Maran-Karlijn georganiseerd worden. Een toernooi ter nagedachtenis aan Maran en Karlijn, de twee overleden dochtertjes van Aalderd en Marielle Duinkerken.

logo

Het eerste Maran-Karlijn Toernooi wordt een absolute happening omdat de voetbalwereld, scholen, particulieren en bedrijven niet stil zitten. Niet stil zitten omdat ze de stichting ‘Dappere Dochters’, die door Aalderd en Marielle is opgezet van harte ondersteunen.

Duidelijk mag zijn dat Aalderd en Marielle deze steun meer dan verdienen omdat voor hun initiatief alleen maar heel veel respect op zijn plaats is. Respect voor de wijze waarop ze samen met Anita Haan de stichting leiden waarbij ze voor het organiseren van het Toernooi hulp krijgen van Kees Mulder, Willem Duinkerken, Bart Rogaar, Geert-Jan Zijlstra en Ronnie Medema.

Allerlei acties zijn er al geweest en zullen er ongetwijfeld nog volgen en waarover alles op www.stichtingdapperedochters.nl te lezen is. Op vrijdag 30 mei zal er bijvoorbeeld een wedstrijd gespeeld worden tussen het team Kees Mulder, bestaand uit spelers van clubs waar Mulder als trainer actief is geweest en het team ‘Dappere Dochters’ wat door Ronnie Medema is samengesteld. Een duel met veel coryfeeën uit de Noord-Groninger voetbalwereld binnen de lijnen wat een bezoek aan het duel in Middelstum al meer dan waard maakt.

De wedstrijd die om half acht begint zal verder omlijst worden met activiteiten waar de opbrengst van naar de stichting ‘Dappere Dochters’ gaat Iets wat zondag 25 mei ook in Bedum gebeurde. Daar zette SV Bedum zondag 4  zich in voor de stichting Dappere Dochters en kon aan het einde van de dag ruim 2000,= euro aan Aalderd Duinkerken overhandigd worden.

Allemaal initiatieven in aanloop naar 7 juni wanneer op sportpark ‘Mey’ het spektakel echt losbarst. Een evenement wat het meer dan verdiend dat er veel publiek zal komen omdat ook het doel waar de opbrengst heen zal gaan speciaal is. Niet op de grote hoop maar iets concreets zal er gebeuren met de opbrengst en dat is het opknappen van de twee kamers waar ouders en kind op de kindeeafdeling van het Martini Ziekenhuiskunnen verblijven als dat door de ziekte van het kind noodzakelijk is. Een duidelijk doel wat Aalderd en Marielle graag wilden en waar het Mart & Tini Fonds graag aan voldeed.

Voldoende reden voor iedereen om op zaterdag 7 juni naar Uithuizermeeden te gaan waar er voor ieder familielid wel iets staat te gebeuren wat zijn of haar aandacht heeft. Voetbal, muziek, een braderie, dit alles zal in Uithuizermeeden op het programma waar het uiteindelijke doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de stichting ‘Dappere Dochters’