Wordt het voor VVSV'09 Leens of Zoutkamp

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste ronde van de nacompetitie is wat de zaterdagteams gespeeld. Wedstrijden die al verrassende uitslagen hebben opgeleverd en uitslagen waardoor de voetbalkenner nu al weet, dit wordt een lastig verhaal voor een van de twee verenigingen. De komende weken zal Puurvoetbalonline de nodige aandacht aan het vervolg in de diverse nacompetities besteden.
vvsv


Wat er morgen in Ulrum ook gebeurt, voor VVSV’09 staat er volgend seizoen een beladen derby op het programma. Wordt er namelijk van het Drentse Sleen gewonnen dan wacht normaal gesproken een derby tegen FC LEO. Mochten de Drenten, nadat het in Sleen in de slotfase een 2-0 voorsprong weggaf en het uiteindelijk een 2-2 gelijkspel werd, er met de winst vandoor gaan dan wacht er een derby die nog meer beladen zal zijn dan de ‘burentwist’ tegen FC LEO uit Leens. Dan zal het duel Zeester-VVSV’09 namelijk op het programma staan. Een duel van het ‘wit-rood’ tegen ‘blauw-zwart’ dat bol van emotie en strijd zal staan.

Niemand zal er in juli 2009 rekening mee hebben gehouden dat in het voorjaar van 2014 de beide moederverenigingen van VVSV’09, UVV’70 en Zeester, weer afzonderlijk verder zouden gaan. Toch is dat enkele weken geleden realiteit geworden.

Dat heeft uiteraard de nodige voeten in de aarde gehad en in sommige gevallen zijn de verhoudingen aardig vertroebeld of zelfs compleet verstoord. Zoiets is uiteraard jammer maar wel inherent aan gebeurtenissen zoals deze.

Daarom is de prestatie van het vlaggenschip van VVSV’09 ook knap te noemen. Hoe je het namelijk wendt of keert, het gedoe rond de fusie kwam ook bij het eerste elftal terecht. Wie blijft, wie gaat terug naar Zeester, allemaal vragen die gedurende het seizoen gingen spelen.

Vragen die echter weinig tot geen invloed hadden op de prestaties van het team van trainer Wim Nubé. Iets waar de Eenrumer ook wat credits voor verdient. Samen met zijn elftalleiders Sicco van Dijk en Henk Pruim hield hij de selectie scherp in de wedstrijden maar rustig in het randgebeuren. Dat zorgde er vervolgens voor dat VVSV’09 steeds bovenin de vijfde klasse meedraaide en uiteindelijk terecht in de nacompetitie terecht kwam.

Vorige week zag het er, met nog een paar minuten te spelen, slecht uit voor VVSV’09. Sleen stond op een 2-0 voorsprong maar dacht de buit al binnen te hebben. Door twee late treffers werd het uiteindelijk nog 2-2 zodat VVSV’09 aan een 1-0 zege genoeg heeft. Helaas voor de blauwhemden heeft Sleen dat ook wat betekent dat het woord ‘Spanning’ als een donkere wolk boven sportpark ‘De Kley’ zal hangen.

Beide teams zullen namelijk stijf van de spanning staan omdat beide teams weten: bij winst zijn we volgend seizoen vierdeklasser.