Worden de penningmeesters de grote winnaars in Appingedam

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Appingedam kan zich zaterdag de voetbalstad van Groningen noemen. Dat mag omdat het zaterdag twee wedstrijdstrijden in de nacompetitie binnen zijn stadspoorten heeft.


voetballl
De voetbalvereniging Appingedam verliet in 2011 het prestatievoetbal op zondag en richtte zich op het zaterdagvoetbal. Twee kampioenschappen later vindt de ploeg van Gerard Zeeman zich nu terug in de nacompetitie voor een plaats in de tweede klasse. In die nacompetitie werd het eerste duel gewonnen want in de Flevopolder werd Bant met 5-0 verslagen. Een nederlaag die er voor heeft gezorgd dat het tweede duel zaterdag in Appingedam al bijna als een formaliteit mag worden gezien.

Waar Appingedam er dus prima voor staat geldt dat nog niet voor de andere vereniging uit Appingedam, De Pelikanen. De ploeg van Kees Bouma moet tegen Groen Geel een 2-1 achterstand wegpoetsen en ook dat duel zal zaterdag op het Burg. Wellemansportpark worden gespeeld.

Beide wedstrijden beginnen om 14.30 uur en als neutrale toeschouwer zou ik denk ik voor het duel De Pelikanen-Groen Geel kiezen. Ik zou daarvoor kiezen omdat een wedstrijd waar de ene ploeg een 5-0 mag verdedigen per definitie geen duel is waar je met zweet in je handen naar staat te kijken. Dat zal bij De Pelikanen-Groen Geel anders zijn want zoals Groen Geel-trainer Neal Haan het deze week nog in de media zei, het is nog geen gelopen koers voor zijn ploeg.

Mocht De Pelikanen het tweeluik winnen dan zal het tegen de winnaar van Appingedam-Bant uitkomen. Dat zal er voor zorgen dat het dak er figuurlijk afgaat op het sportpark in Appingedam. Dan krijgen ze in Appingedam namelijk twee keer een ‘kraker’ binnen de stadspoorten waar de twee competitieduels van eerder in het seizoen bij in het niet vallen.

Zo ver is het echter nog niet want eerst wachten er de returns van vorige week nog voor beide teams. Maar dat er door de penningmeesters van zowel De Pelikanen en Appingedam gejuicht gaat worden als zaterdag rond half vijf zal blijken dat beide Damster ploegen in de volgende ronde van de nacompetitie elkaar gaan ontmoeten is zeker. Een dubbele ontmoeting met als ‘prijs’ een plaats in de finale voor promotie naar de tweede klasse zal namelijk aardig wat voetballiefhebbers naar het sportpark in Appingedam brengen en waar dan bij beide verenigingen de kassa behoorlijk door zal rinkelen.