Helpt een portie 'Oerkracht' De Pelikanen naar de tweede ronde van nacompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De eerste ronde van de nacompetitie is wat de zaterdagteams gespeeld. Wedstrijden die al verrassende uitslagen hebben opgeleverd en uitslagen waardoor de voetbalkenner nu al weet, dit wordt een lastig verhaal voor een van de twee verenigingen. De komende week zal Puurvoetbalonline dan ook de nodige aandacht aan de diverse nacompetities besteden.
DePelikanen
De Pelikanen verloor zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie met 2- 1 van Groen Geel. In Groningen bleef de tweedeklasser aan de positieve kant van de score maar weet het dat het klusje nog niet geklaard is.

De Pelikanen weet wat het moet doen om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. Zaterdag met twee doelpunten verschil winnen van Groen Geel. Dat is de boodschap voor de mannen van Kees Bouma.

Dat is natuurlijk ook iets wat tegenstander Groen Geel weet. De ploeg van coach Neal Haan zal echter ook weten dat er zaterdag ‘oerkrachten’ bij de tegenstander zullen vrijkomen. Er zullen oerkrachten vrij komen omdat de volgende tegenstander al voor 99 % vaststaat. De volgende tegenstander wordt met bijna aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid Appingedam. De ploeg van trainer Gerard Zeeman gaf in de Flevopolder Bant een stevig pak slaag door met een 5-0 overwinning huiswaarts te keren.

Reken maar de overwinning van Appingedam gaat leven bij De Pelikanen. Dat gaat leven omdat een derby met als inzet een plaats in de finale om één plaats in de tweede klasse een kraker genoemd mag worden. Dan zal het Burg. Wellemansportpark twee keer volstromen met toeschouwers en zullen de oude tijden, toeschouwers rijen dik langs het veld, weer herleven.

Zo ver is het echter nog niet want eerst zal er door De pelikanen gewonnen moeten worden van Groen Geel. Een lastige maar geen onmogelijke opgave voor De Pelikanen die dit seizoen al een paar keer heeft laten zien dat het over veel karakter beschikt.