Zet Eenrum zondag de eerste stap op weg naar vierde klasse

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Eenrum is een van de teams die het niet heeft getroffen in de nacompetitie. De Eenrumers treffen in tegenstelling tot SVMH, dat het tegen Kloosterburen mag opnemen, namelijk twee verschillende tegenstanders.Eenrum
Eenrum gaat zondag eerst op bezoek in Farmsum. Aan de hand van dat duel wordt bepaald wanneer de andere tegenstander, SPW uit Stadskanaal in Eenrum op bezoek komt. Verliezen de roodbaadjes of speelt men gelijk tegen Farmsum dan zal zondag 25 mei het duel Eenrum-SPW gespeeld worden. Wint Eenrum in Farmsum dan is zondag 1 juni de dag dat het allemaal moet gebeuren in Eenrum. Dan moet het gebeuren dat de roodhemden nadat ze na het seizoen 1998-1999 uit de vierde klasse degradeerden weer zullen terugkeren in de klasse waar ze volgens velen ook in thuishoren.

Eenvoudig zal het niet worden voor Eenrum door het poulesysteem waarin het twee verschillende teams ontmoet. Een systeem waarbij je bij de ene ploeg op bezoek gaat en je de andere ontvangt kan namelijk een vervelend systeem zijn.

Mocht Eenrum namelijk winnen van Farmsum en zou SPW een week later snel op voorsprong komen dan dreigt het scenario dat SVZ uit Zeijen vorig jaar overkwam. Die wonnen toen hun duel tegen vierdeklasser Weerdinge met 0-1 en zagen vervolgens DSC’65 thuis met 4-0 winnen van hetzelfde Weerdinge. Dat betekende dat DSC’65 aan een gelijkspel voldoende had en SVZ moest winnen om te promoveren. Het werd uiteindelijk 0-0 in Zeijen waardoor DSC’65 uiteindelijk op doelsaldo naar de vierde klasse promoveerde.

Waar Farmsum, dankzij trainer Ronald Bouwman die er enkele seizoenen actief was, geen onbekende is voor Eenrum geldt dat wel een beetje voor SPW. De ploeg uit Stadskanaal heeft in Henry Meijerman een oud-prof in de gelederen. Meijerman, die speler/trainer van SPW is kwam als speler uit voor SV Raalte, Rohda Raalte, FC Twente, PEC Zwolle, Berchem Sport (België), SC Veendam, FC Emmen, TuS Lingen (Duitsland), VV Nieuw Buinen, VV Valthermond, SC Stadskanaal, TEVV, Damacota en nu voor SPW.

Maar eerst Farmsum, dat door zijn acht punten in mindering door alle toestanden rond de duels tegen VVK voor de laatste competitiedag nog even in acuut degradatiegevaar kwam, als eerste tegenstander in de nacompetitie. Een ploeg die ik samen met enkele Eenrumers enkele weken nog in actie zag tegen Zuidlaarderveen. Toen werden de Farmsumers op een stevige nederlaag getrakteerd wat ook voor Eenrum geweldig zou zijn. Wat dat betreft is de wens misschien wel de vader van de gedachte. Als ik eerlijk ben hoop ik vurig dat de derby tussen Eenrum en Kloosterburen in het seizoen 2014-2015 op vierde klasse niveau op het programma zal staan.