Kloosterburen en SVMH een strijd tussen withemden

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag wacht voor Kloosterburen de eerste van twee duels waarin het moet proberen het vierdeklasserschap veilig te stellen. SVMH uit Nuis Niebert zal de tegenstander die zondag eerst naar sportpark Westerklooster komt.
Kloosterburen1

Na de winterstop ging het helaas bergafwaarts met Kloosterburen. De overwinningen bleven uit wat er voor zorgde dat de ploeg in de onderste regionen van 4C zondag terechtkwam. Iets wat niet alleen jammer is voor de vereniging Kloosterburen maar ook voor de jongere spelers in de selectie van trainer Willem Pettinga. Spelers die meer leren in een vierde klasse dan in, met alle respect, de vijfde klasse.

Maar hoe we het wenden of keren, Kloosterburen moet er aan geloven en zal in SVMH een tegenstander treffen waar in het verleden al eens een aardig robbetje mee werd uitgevochten. In maart 2011moest de ploeg uit Niebert namelijk voor drie minuten terug naar Kloosterburen toen het enkele dagen eerder uit de hand was gelopen. Daar kwamen toen uiteindelijk een aantal minuten bij waarin Kloosterburen de 3-2 wist te scoren.

Dat alles is drie seizoenen geleden en zal nu niet meer spelen. Het zijn echter wel twee finales voor beide teams die het wit en zwart als clubkleur hebben, waarbij Kloosterburen voor mij favoriet is. De gasten uit Niebert eindigden in de reguliere competitie namelijk op een vijfde plaats maar wonnen op doelsaldo de tweede periode. Dit ging ten koste van Blauw Geel’15 die hetzelfde aantal punten in de wacht sleepte. Verdere kanshebbers op de tweede periode waren  Kwiek en Eenrum waarbij ik de Roodbaadjes er van ‘verdenk’ dat ze liever de vervangende titel pakten dan de tweede periode. Want Kloosterburen is voor Eenrum een soort van ‘Angstgegner’ die ze, althans die geluiden ving ik op, in mijn geboortedorp liever niet als tegenstander in de nacompetitie hadden. Maar zondag zal het spannend worden op sportpark Westerklooster en een later op sportpark ‘De Wieken’ in de strijd tussen Kloosterburen en SVMH om een plaats in de vierde klasse.