Helpman vol vertrouwen richting Twedo

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Zondag 18 mei speelt Helpman zijn eerste wedstrijd in de nacompetitie tegen Twedo uit Nieuw Amsterdam/Veenoord. De club die als volledige naam TWEelingDOrp won in de derde klasse D de derde periode door van de negen duels er zeven te winnen en twee gelijk te spelen.
helpman

Een pittige tegenstander dus voor de ploeg van trainer Harry Zwiers die met Helpman een sterke tweede periode kende. Een periode die dan ook op eigen kracht de periode titel opleverde.

Vervolgens zag het er naar uit dat Helpman nog een aanval op de koppositie van Forward kon doen. De studenten begonnen opeens wat punten te verspelen en Helpman rook zijn kans om nog wat aan de kampioensaspiraties van Forward te veranderen.

Op 6 april ging het echter fout in Winsum toen Hunsingo de formatie van Zwiers op 2-2 hield en de oud-voetballer van onder andere Astrea, Helpman en Leekster Eagles zag dat zijn ploeg de achterstand niet meer zou goed maken. ‘We hadden in Winsum moeten winnen om de druk op Forward te houden. Toen we daar maar met een punt wegkwamen wist ik, dit wordt een lastig verhaal. “

Daarom wacht nu Twedo dat naar de Esserberg komt en er melding van heeft gemaakt niet op kunstgras te willen spelen. Iets wat volgens tweede trainer Marco Pesiwarissa ook niet gaat gebeuren. ‘We spelen zondag gewoon op gras en hoewel Twedo goed in vorm is gaan we met veel vertrouwen het eerste duel in.”

Helpman heeft sinds 15 december 2013 geen duel meer verloren. Dat is richting de nacompetitie prima voor het zelfvertrouwen maar wat dat precies waard is zal zondag 25 mei rond de klok van half vijf blijken. Dan zal namelijk bekend zijn wie van de twee naar de volgende ronde zal gaan.