Pieter Nuus wil met Wildervank omhoog

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Wildervank-zaterdag mag het opnemen tegen VVS uit het Oost Groninger Oostwold voor een eventuele promotie naar de vierde klasse. Een prestatie waar ik eigenlijk niet echt van opkijk.
Wildervank

Voor aanvang van het seizoen sprak ik trainer Pieter Nuus over de kansen van zijn ploeg. Pieter werkte mee aan de voetbalbijlage voor de Koerier en uit de woorden van de trainer proefde ik iets van dat hij wel mogelijkheden voor zijn ploeg zag. Tweeëntwintig wedstrijden later is Wildervank-zaterdag op een tweede plaats geëindigd achter kampioen HS’88 te eindigen. Daarnaast pakte het de tweede periode en op die grond mag het nu tegen VVS uitkomen.

VVS speelde in de vierde klasse C een bescheiden rol en mocht dankbaar zijn dat Veendam 1894 na de winterstop als een kaartenhuis ineen stortte. Dat was de redding voor de ploeg uit Oostwold die door een 0-5 zege in een tegen Veendam rechtstreekse degradatie wist te ontlopen.

Wildervank kende een sterk seizoen en won van zijn tweeëntwintig duels er veertien. Verloor er vier en speelde twee keer gelijk waarvan een keer tegen kampioen HS’88. De enthousiaste Pieter Nuus een beetje kennende weet hij ongetwijfeld voldoende van VVS om goed beslagen ten ijs te komen in het tweeluik tegen VVS.

Een tweeluik dat er voor moet zorgen dat Wildervank-zaterdag, en waar Nuus voor het seizoen al over sprak, in de vierde klasse terugkeert. Na degradaties in de seizoenen 2011-2012 en 2012-2013 is de vijfde klasse namelijk geen klasse waar een club als Wildervank behoort te voetballen.