Niekerk via tweeluik tegen De Sweach naar de vierde klasse?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De voetbalvereniging Niekerk gaat voor zijn eerste duel voor de nacompetitie Friesland in. In Beesterzwaag zal De Sweach als tegenstander in een tweeluik die Niekerk in eerste instantie weer terug in de vierde klasse moet brengen.
Niekerk

Voor aanvang van het seizoen 20 13- 2014 besloot men in Niekerk om het zondagvoetbal vaarwel te zeggen. Prestatievoetbal zou op de zaterdag gespeeld worden en de zondag zou het er puur recreatief aan toe gaan. Dat zorgde er voor dat het zondag en zaterdagteam samengevoegd werd tot een team wat moest starten in de vijfde klasse.

Mede door een wat moeizaam begin werd het een inhaalrace voor de ploeg van Sjoerd Visser die uiteindelijk op eigen kracht de nacompetitie wist te bereiken. Een nacompetitie die zal bestaan uit twee duels tegen een tegenstander uit de vierde klasse D, De Sweach.

De Friezen kenden een moeizaam seizoen in de vierde klasse D waar ze de laatste drie seizoenen in uitkwamen. Een elfde plaats was het gevolg van het matig presteren zodat er  nog een toetje aan zit te komen voor de Friezen. Een toetje wat ze, in tegenstelling tot Niekerk, liever ontlopen waren.

Niekerk zal vol vertrouwen de dubbele krachtmeting met De Sweach aangaan want de roodhemden verkeren zeker na de winterstop in een prima vorm. Er werd geen duel meer verloren en dat is altijd een prettige bagage richting de nacompetitie. Dat zorgt er daarom ook voor dat de Niekerkers licht favoriet zullen in hun dubbele ontmoeting tegen de ploeg uit Beesterzwaag zodat het niet ondenkbeeldig is dat de Friezen na drie jaar in de vierde klasse nog een klasse naar beneden zullen gaan.

.