Loodzware klus De Pelikanen in eerste ronde nacompetitie

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

De Pelikanen hoeven niet ver te reizen voor hun eerste uitduel in de nacompetitie. Groen Geel uit Groningen zal namelijk als tegenstander fungeren van de ploeg uit Appingedam.
DePelikanen
De Pelikanen had voor aanvang van de laatste speelronde nog twee ijzers in het vuur wat de nacompetitie betrof. Bij minimaal een gelijkspel zou De Pelikanen winnaar van de derde periode worden. Bij verlies zou het een vervangende periode van Gorecht of Appingedam krijgen. Door het gelijkspel werd het de derde periode wat er voor zorgde dat Groen Geel in de eerste ronde van de nacompetitie de tegenstander zal zijn.

Dat mag met recht een lastige tegenstander voor De Pelikanen genoemd worden want Groen Geel speelde een ijzersterke derde periode. Een periode die het zelfs als winnaar afsloot. Helaas voor de ploeg van trainer Neal Haan presteerde het in de eerste twee periodes ondermaats. Door die matige resultaten kwam het op een degradatieplek terecht. Een plaats waar Groen Geel, ondanks eenentwintig punten uit de laatste negen duels, niet meer wegkwam.

Een vreemde situatie want daardoor verviel de derde periode van Groen Geel en moet het nu spelen om niet naar de derde klasse te degraderen. Een situatie die er voor heeft gezorgd dat nu CSVH uit Hoogkerk om een plaats in de eerste klasse mag spelen. Zaterdag staat voor Groen Geel en De Pelikanen het eerste duel op Corpus den Hoorn gepland en zal een week later in Appingedam beslist worden wie het in de volgende ronde tegen de winnaar van het onderlinge treffen tussen Appingedam en Bant mag opnemen.