Voorbeschouwing v.v.TLC

Geschreven door Geert Spaan op . Geplaatst in Prietpraat

Voor een aantal teams van vv TLC zit de competitie erop. TLC B1 speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd tegen ONT B1 en in deze uiterst sportieve en leuke wedstrijd werd de uitslag 4-1 voor B1. Hiermee is B1 als 3e geëindigd in de 1e klasse 30. Afgelopen zondag speelde TLC zondag de laatste wedstrijd in Assen tegen Amboina en deze wedstrijd eindigde in een 2-1 overwinning voor Amboina. Zo kwam er voor TLC zondag een mooi seizoen ten einde.
TLC

De zondag kenmerkte zich door het feit dat er van de drie thuiswedstrijden er twee niet doorgingen i.v.m. te weinig spelers bij de tegenstander. Dast kan gebeuren, maar het late tijdstip van de afzegging is erg vervelend. Mede omdat er op de zaterdag een planning gemaakt wordt voor o.a. de kantine en scheidsrechters. En als er dan uiteindelijk vrijwilligers zijn gevonden kun je ze weer afbellen. Zal hier aan gedacht worden als er door clubs afgemeld wordt? Daarnaast moeten deze wedstrijden weer ingehaald worden. Dat moet dan gebeuren op een doordeweekse avond. Dit alles geeft een extra belasting voor de wedstrijdsecretaris die allerlei constructies moet bedenken om deze wedstrijden te laten spelen. Wellicht een punt van aandacht richting de KNVB.

Het komende weekend weer een mooi programma bij vv TLC. Voor a.s. zaterdag 10-5 staan er 11 thuis- en 8 uitwedstrijden op het programma. Voor zondag 11-5 staan er twee thuis- en drie uitwedstrijden geprogrammeerd en maandagavond staat er een thuiswedstrijd genoteerd. (Wijzigingen voorbehouden). De wedstrijd TLC D3 – Roden D5 is afgelast.

Een kleine greep uit de 11 thuiswedstrijden van a.s. zaterdag & zondag:

Zaterdag 10-5: Om 9:00 uur een heerlijk begin met de wedstrijd TLC F4 – SJO Boerakker/SVMH F1, om 10:30 uur gaan we lekker door met TLC E1 – Roden E1 en treft koploper TLC F1 Velocitas 1897 F1. ‘s Middags om 12:30 uur komen de #Vedettes in actie spelen tegen de Boys uit de Wilp. Gaan zij kampioen worden? Om 14:30 uur eindigen we de zaterdag met alweer een spektakelstuk namelijk TLC zat. 1 – Niekerk 1. Zondag 11-5 spelen TLC 3 – Roden 5 om 11:00 uur tegen elkaar en om 12:00 uur begint de wedstrijd TLC 2 – Kwiek 3. TLC 5 moet er vroeg uit, want zij treden al om 9:30 uur aan in Groningen tegen Lewenborg FC 5, TLC 6 gaat naar Norg en speelt hier tegen Gomos 6, aanvang 10:00 uur en TLC 4 gaat naar Donkerbroek om daar tegen het plaatselijke 2e elftal te voetballen, aanvang 11:00 uur.

Wilt u weten hoe de teams bij TLC er op dit moment voor staan? Bekijk dit dan in het bericht: “De huidige stand van zaken teams vv TLC”

Wedstrijdtip: Dat wordt een beetje lastig omdat er vele leuke wedstrijden te zien zijn dit weekend, maar in dit geval kiezen we voor een naderend kampioenschap. Wedstrijdtip van deze week is: TLC zat 2 – Wilper Boys 2, aanvang 12:30 uur op sportpark Rodenburg. Voor een live Twitterverslag van deze wedstrijd volgt: @TLCzat2 (#Vedettes). (Nog even een extra tip voor wedstrijden van TLC zaterdag 2; Blijf tot de laatste minuut kijken, wedstrijden worden dikwijls in de allerlaatste minuut beslist!) Vrijdagavond het ‘Avondje TLC’ in Sportcentrum Leek met 3 thuiswedstrijden en 3 zaalteams spelen hun wedstrijd spelen een uitwedstrijd.

vv TLC zaterdag

TLC zaterdag was afgelopen veel te sterk voor rode lantaarndrager KRC (Kantens de Robben Combinatie). Zonder topscorer René de Vries werd er een 0-7 overwinning behaald. Voor TLC zat. Was het een makkelijke middag en er hoefde geen al te grote inspanning geleverd worden. Guido Bos 3x, Jelmer Hielkema 2x, Ali Akbari en Sergio Soekhoe zorgden voor het half dozijn doelpunten. ”Een leuke club, leuke mensen bij de club, een mooie accommodatie, maar qua voetballen stelt het niet veel voor”, aldus trainer Dik Scholtens. KRC is in deze wedstrijd zegge en schrijve 2x bij het doel van TLC geweest en dat geeft al aan de zwakte van de club uit Kantens. Toch staat er elke week een compleet team (13 spelers; red.) op het veld ondanks de 143! doelpunten die KRC reeds tegen heeft gekregen. Dat kenmerkt deze club wel en daarom vanaf deze kant Chapeau! voor KRC.

Zaterdag ontmoet TLC zat een heel ander kaliber tegenstander te weten Niekerk 1. Voor Niekerk en TLC staat er niets meer op het spel en kunnen beide teams er een lekker wedstrijdje van maken. Voor TLC zat is het de laatste wedstrijd en voor Niekerk staat de nacompetitie, voor een plaats in de 4e klasse, te wachten. Een prima prestatie voor Niekerk, dat als 2e eindigde in de 5e klasse E en een periodetitel op zak heeft, en zal zaterdag geen onnodige risico’s gaan nemen mede om blessures te vermijden. vv TLC zat staat op de 8e plaats en kan 1 plaatsje stijgen of 1 plaatsje zakken. Dit is afhankelijk van de het resultaat van TLC – Niekerk en van de resultaten van Rood Zwart Baflo en SIOS. Toch brengen de wedstrijden tussen de dorpen Leek/Tolbert en Niekerk altijd wel wat spektakel. De wedstrijd in Niekerk werd een 7-2 overwinning voor de thuisploeg met als grote man Dennis van der Velde die 4x de roos trof in deze wedstrijd. A.s. zaterdag, aanvang 14:30 uur, sportpark Rodenburg en de toegang is GRATIS!

vv TLC VR1

TLC VR1 deed goede zaken om het kampioenschap in de inhaalwedstrijd tegen Stanfries VR1. De wedstrijd in Appelscha werd een 1-3 overwinning waarmee TLC VR1 koploper én ongeslagen blijft. De wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen de Sweach VR1 werd afgelast en wordt ergens in juni gespeeld. Met 6 wedstrijden gespeeld, 18 punten en een wedstrijd minder gespeeld dan de nr. 2 Rottevalle VR1 komt het kampioenschap voor TLC VR1 wel steeds dichterbij. Maandagavond komen de vrouwen van Houtigehage naar sportpark Rodenburg toe en gaat TLC VR1 proberen wedstrijd nr. 7 winnend af te sluiten.

vv TLC VR1 – Houtigehage VR1

Wordt het 7e duel van TLC VR1 ook omgezet in een winst? Zo ja dan komt het puntentotaal op 21 en dat heet in voetbaltermen een ‘Ongeslagen Status’. De wedstrijd in Houtigehage werd een afgetekende 0-8 overwinning voor Kim Co en het verslag van deze wedstrijd is HIER terug te lezen. De wedstrijd in Appelscha werd een ‘zakelijke’ overwinning voor de groen/blauwe formatie van de 3T’s en zo konden de 3 punten bijgeschreven worden. Maandagavond wacht Houtigehage VR1 en deze wedstrijd winnen betekent weer een stap dichter bij de 4e klasse. Concurrent Rottevalle VR1 won de wedstrijd tegen Stanfries VR1 met 10-0 en heeft daarmee aan het doelsaldo gewerkt. Gaat TLC VR1 geforceerd op jacht naar veel doelpunten of gaat TLC VR1 puur voor de 3 punten. Dat laatste is het beste, want dan maakt het doelsaldo aan het eind van de rit niets meer uit. TLC VR1 zal geconcentreerd aan de wedstrijd moeten beginnen, want puntverlies in deze fase zou jammer zijn.

Houtigehage VR1 staat op de 4e plaats en presteert naar behoren. Woensdagavond werd er tot ieders verrassing een puntje afgesnoept van Blue Boys VR1 (3e plaats) en daaruit blijkt wel dat de ploeg in staat is tot verrassingen. De rood/gele brigade zal op volle sterkte verschijnen in Leek en de punten zeker niet cadeau gaan geven. Maar zijn de dames uit Houtigehage opgewassen tegen het technisch en tactisch beter voetballende vv TLC? Maandagavond zullen we het gaan meemaken. Mocht de Bijnagte brigade een slechte avond hebben dan zou Houtigehage VR1 best eens voor een verassing kunnen zorgen.

vv TLC zondag

TLC zondag is klaar met de competitie. In een harde wedstrijd werd met 2-1 verloren van Amboina en mede door opgelopen blessures eindigde TLC zondag de wedstrijd met 9 man. TLC zondag gaat zich opmaken voor het TweeNul Kampioenenbal voor 5e klasse teams welke op zaterdag 17 mei in Harkema gehouden wordt.

vv TLC zaal

Vrijdagavond een ‘Avondje TLC‘ in sportcentrum Leek. Met 3 thuiswedstrijden is er weer een lekker avondje zaalvoetbal te beleven. 3 zaalteams spelen een uitwedstrijd. Hoe de 8 zaalteams er op dit moment voor staan in hun competities kunt u HIER terugvinden. De degradatie van de Leekster Eagles galmt nog na in het sportcentrum, maar bij TLC zaal staan een aantal teams op de rand van een kampioenschap. Het is wel jammer dat Leek het topzaalvoetbal kwijtraakt en als TLC zaal gaan we proberen deze leegte op te vullen. A.s. vrijdag 3 wedstrijden in Sportcentrum Leek. De vrijdagavond ziet er als volgt uit: de avond begint om 19:00 uur met de wedstrijden TLC 3 – Drs. Vijfje 22. Ook om 19:00 uur de wedstrijd TLC 6 – Martinistad 2 en de avond eindigt om 20:00 uur met de wedstrijd TLC 7 – Futsal Dragten 7. U ziet het, weer mooie wedstrijden in het sportcentrum. Kom kijken de toegang is zoals altijd helemaal gratis! De 3 teams die uit spelen zijn TLC 8 wat speelt tegen Futsal Marum 6, aanvang 19:00 uur, De absolute topper wordt in Bedum gespeeld tussen de nr. 2 sv Bedum 3 en de nr. 1 TLC 1, aanvang 21:00 uur en koploper TLC 5 gaat naar Vries om het daar op te nemen tegen REUZ 3, aanvang 21:00 uur.