Zaterdag nog even lekker 'ballen' in 5E

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog een speelronde en dan is ook voor het amateurvoetbal het toetje, de nacompetitie, aangebroken. Waar het voor de ene ploeg een toetje voor promotie wordt zal het voor de ander een van hoop en vrees worden. De komende dagen gaan we de diverse competities bij langs om te kijken wat er zich zaterdag en zondag allemaal voor ‘taferelen’ op de velden kunnen afspelen.

voetballl

Van enige spanning zal er in de vijfde klasse E van het zaterdagvoetbal geen sprake zijn. Daar is alles al gespeeld want waar het er nog even naar uitzag dat VVSV’09 en Stedum op de laatste dag nog voor een plaats in de nacompetitie moesten spelen ging dat niet meer door. VVSV’09 won namelijk bij Rood Zwart Baflo zodat het verschil vier punten bleef en de ploeg van Wim Nubé, Sicco van Dijk en Henk Pruim naar de nacompetitie ging

Een nacompetitieplaats is er ook voor Niekerk dat op eigen kracht winnaar van de tweede periode werd. De Niekerkers hadden geen hulp van kampioen Pelikaan S nodig om de periode te pakken. De kampioen uit Oostwold speelde in de tweede periode namelijk twee keer gelijk, tegen Niekerk en Stedum. Het Niekerk van trainer Sjoerd Visser verloor alleen punten van Pelikaan S zodat de concurrentie op een gigantische achterstand werd gezet. Dit alles zorgt er voor dat de duels van zaterdag in 5E nergens meer om gaan. Er zal alleen nog om de spreekwoordelijke eer gespeeld worden waarbij er op de diverse velden afscheid genomen wordt van spelers, begeleiders en trainers die naar elders vertrekken over er helemaal mee stoppen.