Zaterdag 4C wordt een 'zenuwengedoe'

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog een speelronde en dan is ook voor het amateurvoetbal het toetje, de nacompetitie, aangebroken. Waar het voor de ene ploeg een toetje voor promotie wordt zal het voor de ander een van hoop en vrees worden. De komende dagen gaan we de diverse competities bij langs om te kijken wat er zich zaterdag en zondag allemaal voor ‘taferelen’ op de velden kunnen afspelen.
voetballl

De vierde klasse C zaterdag is niet anders dan alle anders dan alle andere die we tot nu toe behandeld hebben. Ook hier is het voor sommige clubs ‘vrouwen en kinderen eerst’ en geldt voor een ander dat er misschien nog wat te halen valt.

Mamio, Surinaams voor lappendeken, kan bijvoorbeeld nog de derde periode winnen. Als het zaterdag in Uithuizen van Noordpool weet te winnen zijn de stadjerders onbereikbaar geworden voor de concurrentie. Een concurrentie die bestaat uit Godlinze en een heel klein beetje van Neptunia. Wil de ploeg van Jan Potma namelijk nog kans maken op de laatste periode dan moeten Mamio en Godlinze wel verliezen.

Waar Mamio tegen Noordpool uitkomt, gaat Godlinze zaterdag op bezoek in Middelstum waar de plaatselijke trots als tegenstander wacht. Een tegenstander die eigenlijk nog een punt nodig heeft om zich op eigen kracht in veiligheid te spelen. Dat is wat Middelstum-trainer Frank Konneman graag wil realiseren omdat Konneman na dit seizoen uit Middelstum vertrekt en als trainer in Peize aan de slag gaat.

Zijn Middelstum en Noordpool nog niet veilig, dat geldt ook nog niet voor Corenos, Veendam 189 4, GVAV Rapiditas, De Vogels en VVS. Van die vijf ploegen staat De Vogels er het beste voor met 31 punten uit 25 duels. Dan volgt GVAV met 29 punten. Corenos en Veendam 1894 hebben een punt minder dan de stadjerders en VVS staat op 27 punten.

VVS moet zaterdag op bezoek bij Veendam 189 4 en heeft het dus lastig tegen een directe concurrent. Corenos gaat op bezoek bij kampioen VV Groningen dat zijn laatste twee duels verloor. GVAV kan op de fiets naar zijn laatste uitwedstrijd want in Garmerwolde wacht GEO als tegenstander. Een ploeg die al ´uitgespeeld´ is en waar de concurrenten van GVAV van zal hopen dat het zijn sportieve plicht zal doen. Als laatste hebben we De Vogels dat op bezoek gaat bij het al gedegradeerde Engelbert.

Een bijna bizarre apotheose noemde Noordpool-speler Jos Klip de eventuele ontwikkelingen op de laatste competitiedag in 4C zaterdag. ‘Als je kijkt wie er tegen wie speelt en wat de belangen zijn dan weet je dat er zaterdag vele scenario’s voorbij zullen komen. Je kunt op een geven moment wel veilig staan maar wat twee minuten later wel anders kan zijn. Maar een ‘zenuwengedoe’ zal het zeker worden.”