Een of twee beslissingsduels in zaterdag 3C niet ondenkbeeldig.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog een speelronde en dan is ook voor het amateurvoetbal het toetje, de nacompetitie, aangebroken. Waar het voor de ene ploeg een toetje voor promotie wordt zal het voor de ander een van hoop en vrees worden. De komende dagen gaan we de diverse competities bij langs om te kijken wat er zich zaterdag en zondag allemaal voor ‘taferelen’ op de velden kunnen afspelen.

voetballl

In de derde klasse C van het zaterdagvoetbal staan er nog een groot aantal duels in het teken van ‘er kan nog van alles gebeuren’. Twee ploegen die om het kampioenschap strijden. Clubs die nog in een felle strijd verwikkeld zijn om rechtstreekse degradatie te ontlopen en teams die nog hopen op een plaats in de nacompetitie met kans op een klasse hoger, alles komt voorbij in zaterdag 3C waarbij zelfs een of twee beslissingsduels niet ondenkbeeldig zijn.

Appingedam en Gorecht strijden om de titel in deze klasse en wat een geweldig spektakel belooft te worden. De Damsters spelen zaterdag tegen plaatsgenoot De Pelikanen wat betekent dat er geen cadeautjes worden weggeven door de ploeg van Kees Bouma. Iets wat ook niet kan want de ‘Peli’s’ gaan nog volle bak voor de derde periode. Gorecht treft in Haren een ploeg die ook volle bak moet gaan. Poolster komt namelijk op bezoek en die moet samen met Westerlee uitmaken wie met VVK naar de vierde klasse degradeert of de nacompetitie ingaat.

Waar De Pelikanen voor de derde periode de belangrijkste kandidaat is met als enige concurrent Glimmen. De Glimmenaren staan op drie punten achterstand en hopen natuurlijk op winst voor Appingedam. Dat maakt de kans op een periodetitel behoorlijk groot voor de ploeg van interim-trainer Henk de Jong, die de geblesseerde Gerrit Marsman nog steeds vervangt.

De Heracliden heeft echter andere belangen. De ploeg van trainer Jeroen de Munck is juist gebaat bij een periode voor De Pelikanen. Mocht de derde periode namelijk niet naar de roodhemden uit Appingedam gaan dan pakt de ploeg van Kees Bouma de vervangende periode van of Gorecht of Appingedam. De Heracliden speelt thuis tegen SJS en bij geen verlies van De Pelikanen en een eigen winstpartij tegen de ploeg van Harris Huizingh is voor de ‘Meisters’ de nacompetitie een feit.