Een bizarre ontknoping in 2J zaterdag?

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat
Nog een speelronde en dan is ook voor het amateurvoetbal het toetje, de nacompetitie, aangebroken. Waar het voor de ene ploeg een toetje voor promotie wordt zal het voor de ander een van hoop en vrees worden. De komende dagen gaan we de diverse competities bij langs om te kijken wat er zich zaterdag en zondag allemaal voor ‘taferelen’ op de velden kunnen afspelen.
voetballl
In zaterdag 2J is er wat vreemds aan de hand. Daar kan er namelijk een bizarre ontknoping plaatsvinden als FC Meppel boven Groen Geel eindigt. Als dat namelijk gebeurt, zijn de stadjerders veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Wint Groen Geel en verliest FC Meppel punten dan speelt Groen Geel ook in de nacompetitie. Dan speelt het als winnaar van de derde periode om promotie naar de 1e klasse.

Groen Geel gaat op bezoek bij VHK wat de punten in de strijd tegen rechtstreekse degradatie ook nog goed kan gebruiken en FC Meppel krijgt ONR op bezoek. De Rodenaren spelen geen rol van betekenis meer dus wat zou kunnen in houden dat FC Meppel zich in veiligheid moet kunnen spelen.

Verder zal het op sportpark ‘De Holten’ ook nog spannend worden. Spannend omdat SV Marum met een goed resultaat tegen The Knickerbockers zich nog rechtstreeks naar de nacompetitie kan spelen. Dat kan echter alleen als Groen Geel van VHK wint.

Bovenin 2J is er ook nog van alles aan de hand want daar heeft CSVH er alle belang bij dat Klazienaveen de derde periode wint waar The Knickerbockers ook nog kanshebber voor is. Mocht Klazienaveen de derde periode pakken dan pakt CSVH de vervangende titel van kampioen DZOH. Dit alles maakt dat zaterdag ook 2J bol van de spanning zal staan. Een spanning waarbij de supporters van de betrokken clubs ruim negentig minuten tussen hoop, vrees en euforie zullen leven.