Euforie in Bedum en billenknijpen in Ten Boer

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Nog een speelronde en dan is ook voor het amateurvoetbal het toetje, de nacompetitie, aangebroken. Waar het voor de ene ploeg een toetje voor promotie wordt zal het voor de ander een van hoop en vrees worden. De komende dagen gaan we de diverse competities bij langs om te kijken wat er zich zaterdag allemaal voor ‘taferelen’ op de velden kunnen afspelen.

voetballl

In zaterdag 1E zaterdag staat er in veel duels nog wat op het spel zoals bij Buitenpost-SV Bedum. Mochten de Bedumers er met de drie punten vandoor gaan dan zal de champagne knallen. Dan weet SV Bedum zich namelijk verzekert van de derde periode en volgt er nog een leuk toetje. Drie punten en geen punt minder is dat wat de ploeg nodig heeft en dat zal volgens Remy van der Wal, die de laatste vier weken de door een hernia uitgeschakelde Marius Hendriks vervangt, nog lastig genoeg worden. ‘We gaan er vol voor natuurlijk maar Buitenpost is een lastige tegenstander. Het voordeel is dat we in een prachtige ‘flow’ zitten en we gewoon geen druk hebben van het moeten. Dat is voor de concurrentie wel anders.”

Twee van de concurrenten, Olde Veste en BCV spelen tegen elkaar en staan beide op een punt achterstand. Op drie punten daarachter staat PKC’83 dat ook nog een kleine kans op de derde periode heeft. Dan zouden Olde Veste en BCV gelijk moeten spelen en SV Bedum moeten verliezen en het doelsaldo van PKC de doorslag moeten geven. PKC speelt zaterdag tegen Oranje Nassau en Hans van der Ploeg kennende zal hij met zijn ploeg niet met een nederlaag de nacompetitie in willen gaan. Die zal zo scherp als een mes willen zijn en waar geen nederlaag in een stadsderby bij past

Verder zit ook VEV’67 nog in spanning want die kan de nacompetitie ook nog bereiken. Als Olde Veste namelijk de derde periode wint gaat VEV als vervanger van Urk naar de nacompetitie.

Waar bovenin 1E voldoende spanning is geldt dat onderin ook nog steeds voor Omlandia. De ploeg uit Ten Boer heeft weliswaar dertig punten maar is bij verlies tegen Noordscheschut en winst van LTC en Buitenpost tot de nacompetitie veroordeeld. Dan komt LTC namelijk op 31 en Buitenpost op 32 punten. Kortom, er zal zaterdag wat over en weer geappt worden tussen de diverse sportcomplexen in 1E.