Lang en zwaar; dat kan niemand ontkennen.

Geschreven door Harry Schaaphok op . Geplaatst in Prietpraat

Dat er de komende weken in de diverse competities overal beslissingen vallen weet iedereen wel. Beslissingen in de vorm van kampioenschappen, winnen van nacompetities of degradaties. Bij veel verenigingen is dat het geval wat bij VIBOA uit Winsum niet anders is. Vier ploegen doen er namelijk mee aan de verschillende nacompetities. Het 2e, 3e en de A1 en B1-junioren waarbij de A1 strijdt voor lijfsbehoud. De andere drie teams spelen voor eventuele promotie naar een hogere klasse. Het tweede elftal van VIBOA speelt nu in de reserve 1e klasse en kan promoveren naar de reserve Hoofdklasse. Het 3e elftal speelt in de reserve 2e klasse en kan promoveren naar de reserve 1e klasse. Het A1-elftal speelt in de 4e Divisie, en probeert dit niveau via de nacompetitie te verlengen. Het B1-elftal speelt in de 4e Divisie en kan promoveren naar de 3e Divisie.
Viboa

Hoe lang en zwaar is de weg, stond op de site van VIBOA waar Harry Schaaphok, wat het tweede en derde team betrof, keurig uitleg over kon geven:

Viboa 2 speelt op de zaterdagen 17 (uit) en 24 mei (thuis) tegen Balk 2. De winnaar van de 1e ronde speelt daarna op dinsdag 27 mei en zaterdag 31 mei in de 2e ronde tegen de herkansers vanuit de Reserve Hoofdklasse A, en dat is ACV 2. De winnaar hiervan speelt op zaterdag 7 juni de finale op neutraal terrein. De totale serie omvat, wil het resultaat promotie zijn, 5 wedstrijden. Alleen de winnaar van de finale promoveert c.q. handhaaft zich in de reserve hoofdklasse. De overige 6 deelnemers aan deze nacompetitie komen het seizoen 2014-2015 uit in de reserve 1e klasse.

Viboa 3 zit nog even in de wachtkamer om te horen wie de tegenstander is in de nacompetitie. Dat komt doordat er in de competitie waaruit de tegenstander moet komen op zaterdag 10 mei nog een wedstrijd wordt gespeeld die hiervoor bepalend is. Kollum 2 speelt nog tegen Sc Stiens 2. Kollum moet met minimaal drie goals winnen om de 2e periode te winnen. Als dat gebeurt wordt Be Quick Dokkum 2 de tegenstander van ons 3e elftal (zij winnen dan de 3e periode, en die winnaar is de tegenstander van ons 3e elftal). Als Kollum niet de 2e periode pakt maar wel wint, dan pakt Be Quick Dokkum de 2e periode, en gaat de 3e periode naar Kollum. Speelt Kollum 2 gelijk of verliest het, dan gaat de 3e periode naar SDS 2 (Oosterend). Ook na deze 1e ronde volgt een 2e ronde (dinsdag 27 mei: thuis; en zaterdag 31 mei: uit) en ook hier is de finale op zaterdag 7 juni op neutraal terrein. Alleen de winnaar van de finale promoveert c.q. handhaaft zich in de reserve 1e klasse. De overige 6 deelnemers komen het komende jaar uit in de 2e klasse.

Bron: www.viboa.nl