Hoogspanning in zondag 4C.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor veel standaardteams is de spanning te snijden want we zijn in de slotfase van de competitie aangekomen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of een bepaalde klasse. In deze aflevering aandacht voor de klasse 4C in het zondagvoetbal.

voetballl

Bovenin 4C is de dikste spanning wel wat weg maar onderin deze klasse is dat een ander verhaal. Nog steeds is niet bekend wie er rechtstreeks degradeert en wie er tot de nacompetitie veroordeeld wordt. Rode lantaarndrager is op dit moment FVV dat met elf punten uit tweeëntwintig duels vier punten achterstand heeft op Farmsum. De Farmsumers plukken nog steeds de vruchten van de vijf punten in mindering die men kreeg na de incidenten na afloop van het duel tegen VVK.

Dat zorgt dat Farmsum niet op twintig maar op vijftien punten staat. Een aantal waardoor FVV nog in de race is om het vege lijf te redden waarbij het zondag dan wel van Nieuw Roden moet winnen. Farmsum gaat op bezoek bij VVK dat zich vorige week dichter naar een langer verblijf in de vierde klasse wist te spelen. Een beladen duel op sportpark ‘Het Noorden’ zal het ongetwijfeld worden waar de Farmsumers de punten goed kunnen gebruiken in een uiterste poging om de nacompetitie te ontlopen.

Dat zal lastig worden maar niets is onmogelijk omdat ook Kloosterburen in theorie nog in beeld is. De ploeg van Willem Pettinga weet Nieuw Roden op een punt achterstand en zal in Haren moeten winnen om Nieuw Roden voor te blijven. Een Nieuw Roden dat zoals gezegd op bezoek gaat in Foxhol waar de thuisploeg voor zijn laatste kans gaat.

Haren en VVK zijn voor Kloosterburen en Nieuw Roden ook nog in te halen en dat maakt het allemaal extra gecompliceerd. Gecompliceerd omdat het niet onmogelijk is dat een ‘salonremise’ ergens op de velden in 4C wel goed van pas komt.

Op de laatste competitiedag staan namelijk de duels Nieuw Roden-Haren, Kloosterburen-Zuidlaarderveen en Farmsum-Zevenhuizen op het programma en je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat het op zondag 11 mei in Nieuw Roden, Kloosterburen en Farmsum een zenuwachtige bedoening gaat worden.