Zaterdag 3C: Wie het weet mag het zeggen..

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor veel standaardteams is de spanning te snijden want we zijn in de slotfase van de competitie aangekomen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of een bepaalde klasse. In deze aflevering aandacht voor de klasse 3C in het zaterdagvoetbal.


voetballl
Glenn Muskiet, interim-trainer Poolster vertelde het vorige week woensdag precies zoals het is. Zaterdag 3C is een competitie waar alles op de laatste dag beslist gaat worden. Twee ploegen, Gorecht en Appingedam, die nog kampioen kunnen worden, meerdere ploegen die nog kunnen degraderen en diverse teams die nog strijden om de derde periode. Hoe mooi kan een slot van de competitie zijn.

Gorecht en Appingedam hebben al een periodetitel op zak want waar de Damsters de eerste periode wisten te winnen deed Gorecht dat op overtuigende wijze met de tweede. Negen duels aaneen werden er gewonnen wat er voor zorgde dat Gorecht zich als de belangrijkste concurrent voor Appingedam aandiende.

Met allebei al een periode op zak spelen beide kampioenskandidaten geen rol meer in de derde periode. Dat is gunstig voor Lycurgus, De Pelikanen, De Heracliden en Glimmen. Die mogen namelijk samen uitmaken wie de laatste periode gaat winnen.

De Pelikanen heeft met zestien punten uit zeven duels de beste papieren waarbij ze op drie punten achterstand gevolgd worden door De Heracliden, Lycurgus en Glimmen. Een spannend slot waarbij alle vier de ploegen in de reguliere competitie als derde kunnen eindigen. Een derde plaats die belangrijk kan zijn om als vervanger van of Gorecht of Appingedam de nacompetitie te bereiken.

Zaterdag gaat De Heracliden op bezoek bij Glimmen, gaat Lycurgus naar SJS en ontvangt De Pelikanen degradatiekandidaat Westerlee. Wedstrijden waar je van denkt, Glimmen en De Heracliden maken het elkaar lastig, SJS is behalve de nederlagen tegen Gorecht en Appingedam na de winter goed bezig en De Pelikanen gaat thuis van Westerlee winnen. Nu zeggen dit soort voorspellingen vaak niet veel maar toch, De Pelikanen zou na morgen wel de winnaar van de derde periode kunnen zijn.

Mocht dat gebeuren dan wordt de vierde plaats interessant en gaat de strijd voor die plek tussen drie clubs verder. Dan zal de laatste zaterdag uitsluitsel geven wie er via de achterdeur de nacompetitie binnenkomt. Dan krijgt De Heracliden het SJS van Harris Huizingh op bezoek, Lycurgus ontvangt dan Scheemda en Glimmen mag op bezoek bij VVK dat dan waarschijnlijk al gedegradeerd is, of nog niet. Want in zaterdag 3C is alles nog open en is de spanning voelbaar.