Spanning te snijden in zaterdag 4C

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor veel standaardteams is de spanning te snijden want we zijn in de slotfase van de competitie aangekomen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of een bepaalde klasse. In deze aflevering aandacht voor de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal.

voetballl

De vierde klasse C van het zaterdagvoetbal staat in het teken van een strijd tegen degradatie. Zes clubs zijn in theorie nog in een strijd tegen rechtstreeks degraderen verwikkeld. Middelstum, Noordpool, Corenos, Veendam 1894, GVAV Rapiditas en VVS mogen onderling uitmaken wie samen met Engelbert degradeert en er van de overige vijf in de nacompetitie terecht komt.

Op dit moment staat VVS op de voorlaatste plaats met 24punten en vlak daarboven, met 26 punten, GVAV Rapiditas. Dan komen er drie ploegen, Corenos, Veendam’1894 en De Vogels, met 28 punten waar Corenos het beste doelsaldo van heeft.

Noordpool heeft dertig punten bijeen gevoetbald maar mag zich nog niet rijk rekenen. Rechtstreeks degraderen zal normaal gesproken niet zo’n vaart meer lopen maar om  de nacompetitie te ontlopen moet er nog wel wat gebeuren. Wil de ploeg van Willem Kluin het op eigen kracht doen dan moet er zaterdag minimaal een punt gehaald worden tegen Zuidhorn. Het doelsaldo van Noordpool is namelijk niet ongunstig ten opzichte van de concurrentie.

Dat laatste geldt ook voor Corenos dat een beter doelsaldo heeft dan de concurrentie en zaterdag thuis tegen Neptunia goede zaken kan doen. Tegen een Neptunia dat nog wel ergens voor speelt want de ploeg van Jan Potma kan de nacompetitie nog bereiken. De nacompetitie voor promotie bereiken geldt overigens ook voor Middelstum die overigens ook nog niet vrij is van nacompetitieperikelen richting degradatie. Het worden daarom nog spannende weken voor veel clubs uit 4C zaterdag in een strijd die waarschijnlijk pas op de laatste speeldag beslist zal worden.