SV Bedum F1 op koers en Gorecht D2 in achtervolging

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend wordt de competitie in de B-categorie ook weer opgepakt. Dat betekent dat SV Bedum F 1en ook Gorecht D2 dit weekend competitieverplichtingen hebben.

svBedum

De F 1 van SV Bedum zal er zaterdag helemaal klaar voor zijn als Noordster op bezoek komt. Het team had de laatste twee zaterdagen geen competitieverplichtingen omdat op paaszaterdag SJO NEC geen zevental bij elkaar kon krijgen en het een week later Koningsdag was. Dat zorgde voor twee weken van onderbreking voor een team dat in de voorjaarspoule nog zonder nederlaag is. Zaterdag treft SV Bedum het Noordster uit Oude Pekela als tegenstander. Een ploeg waar in het uitduel met 0-2 van werd gewonnen zodat het geen simpel wedstrijdje wordt voor de Bedumers. Noordster staat namelijk op een derde plaats en zal er alles aan willen doen om SV Bedum de eerste punten afhandig te maken. Gezien de vorm waarin SV Bedum in de voorjaarsreeks in verkeerd moet het echter mogelijk zijn dat de punten in eigen huis blijven en men voorzichtig al een beetje aan de titel mag denken.

gorecht1


Dat aan de titel denken is voor Gorecht D2 iets verder weg na het verlies in Oldehove. Daar werd op paaszaterdag met 3-2 van OKVC D 1verloren wat er voor zorgt dat Niekerk nu drie punten voorsprong op de ploeg uit Haren heeft. Er is echter nog niets verloren voor Gorecht dat Niekerk nog in huis ontmoet mits het verder geen punten laat liggen.

Zaterdag wacht de eerste hindernis als Gorecht op bezoek gaat in Aduard. Daar zal de D 1 van de plaatselijke trots een stevige tegenstander zijn. In het thuisduel boekte Gorecht een benauwde 2- 1 overwinning wat betekent dat de ploeg die donderdagavond de bekerfinale wist te bereiken de punten zaterdag niet cadeau zal krijgen.