Gehavend Omlandia wacht lastige klus tegen VIBOA

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor Omlandia wachten nog twee duels waarin het zich definitief kan verzekeren van nog een jaar voetbal in de Eerste Klasse. Vorige week werd er met 4-1 verloren bij VEV ’67, maar omdat ook de degradatieconcurrenten onderuit gingen, veranderde er in de staart van de ranglijst niets. Omlandia heeft 3 en 4 punten voorsprong op respectievelijk Balk en LTC. Daarom komen de gele kaarten die Dennis Loer, Jeroen Haan en Martin Oudman tegen VEV ’67 opliepen ongunstig uit. Het drietal is geschorst tegen VIBOA.

 


OmlandiaA

Door: Merijn Slagter

 Er zo snel mogelijk voor zorgen dat lijfsbehoud bewerkstelligd wordt is het devies voor Omlandia in de laatste twee duels thuis tegen VIBOA en uit bij Noordscheschut. Er kon zo’n kleine twee weken geleden tegen VEV ’67 ook al een goede stap in die richting gezet worden, maar de wens bleek eenvoudiger dan de uitvoering. Er werd ondanks een vroege treffer van Jeroen Haan, die alweer zijn achttiende seizoenstreffer noteerde, uiteindelijk met 4-1 verloren in Leek. De voorsprong werd voor rust nog wel kundig over de streep getrokken, maar toen de thuisploeg na rust de gelijkmaker wisten te maken, was het hek van de dam. In het laatste half uur zakten de Ten Boersters volledig door het ijs.

Door het ijs

Als Omlandia zich in de reguliere competitie weet te handhaven, staat zaterdag tegen VIBOA de laatste officiële thuiswedstrijd van Omlandia op het programma met Simon Schuil jr. als hoofdtrainer aan het roer. Ook hij zag dat het na rust tegen VEV ’67 niet ging zoals gehoopt. ,,De opdracht was tegen VEV ’67 helder. Vroeg scoren en vanuit een hechte organisatie hopen op meer via de counter. De vroege goal voor ons kwam er, de hechte organisatie was er ook, maar het counteren ging wat minder van harte. Omdat ons spel bovendien veel kracht en energie kostte, ging het na de 1-1 mis. We kwamen zelf niet meer aan voetballen toe, raakten de bal te snel kwijt en hielden ons niet meer aan de gemaakte afspraken. Zulke momenten nemen we dan ook zeker mee naar de volgende wedstrijd, want zoiets moeten we veel beter op elkaar afstemmen. Dat neemt overigens niet weg dat VEV ’67 goed heeft gespeeld. De credits zijn dan ook terecht voor hen’’, aldus Schuil jr.

Periodetitels

Met nog twee duels in de Eerste Klasse E te gaan, is één en ander al vastgesteld. Urk is kampioen, Oranje Nassau heeft een periodetitel voor promotie op zak en Oeverzwaluwen en Noordscheschut zijn gedegradeerd. Te vergeven zijn nog de periodetitels. Twee voor promotie naar de Hoofdklasse en twee voor lijfsbehoud in de Eerste Klasse. In deze laatste categorie hoopt Omlandia de dans te ontspringen. Niets is nog definitief beslist, maar met de voorsprong op LTC (25 pt) en Balk (26 pt) staat Omlandia (29 pt) er op dit moment nog gunstig voor. Ook Buitenpost (29 pt) en VIBOA (31 pt) zijn nog niet helemaal veilig. Zaterdag ontmoeten Omlandia en VIBOA elkaar in Ten Boer. Uiteraard zal men hier ook in de gaten houden wat de verrichtingen zijn bij de duels BCV-Balk en PKC ’83-LTC.

Improviseren

De gele kaarten die de eerder genoemde spelers van Omlandia opliepen tegen VEV ’67 bleken allemaal noodlottige gevolgen te hebben, aangezien het trio Omlandianen allemaal op scherp stond. Juist nu de competitie in een fase zit waarin de seizoensontknopingen zullen vallen, zal Omlandia moeten improviseren. Jeroen Haan, Martin Oudman en Dennis Loer zullen geschorst toekijken. Daarentegen keren Fabio Marongiu en Peter Wassing weer terug bij de selectie. Simon Schuil jr. is zich zaterdag bewust van de belangen. ,,VIBOA is een ploeg met veel kwaliteit, ook al hebben ze dit seizoen ook volop te maken met blessures. Als ik de uitwedstrijd nog even voor de geest haal, vind ik wel dat we destijds meer verdienden dan de 2-1 nederlaag die we leden. We kregen genoeg kansen, misten zelfs een penalty en speelden een poos tegen tien man. Hopelijk is het rendement er zaterdag wèl’’, stelt Schuil jr. De Ten Boerster stelt realistisch dat hij tegen de Winsumers niet kan aantreden met zijn sterkste elftal. ,,Dat is inderdaad vervelend, maar ik draai de situatie liever om. Iedereen heeft het steeds over de jongens die niet mee kunnen doen, maar ik kijk liever naar de jongens die wel kunnen spelen. Iedereen in onze selectie is zich hartstikke goed bewust van zijn taak, zo ook de spelers die zaterdag de geschorste spelers zullen vervangen. De spelers in kwestie hebben dit seizoen al eerder laten zien een goede pot te kunnen spelen, dus ik maak me daarover geen zorgen. Dat zit wel goed. Wat dat betreft refereer ik graag nog even naar een duel van een gehavend VIBOA, dat onlangs thuis tegen het favoriete geachte Oranje Nassau speelde en op inzet en beleving won. Datzelfde hopen wij zaterdag ook op de mat te brengen, in combinatie met duidelijke afspraken en wat meer geduld’’, blikt Schuil jr. vooruit.

Naast de geschorste spelers zal Omlandia het tegen VIBOA ook moeten doen zonder Henk van der Wolde en Bert Zwart, die nog altijd met blessures kampen. Omlandia – VIBOA gaat zaterdag om 14.30 uur van start aan de Sportlaan in Ten Boer. Arbiter Boringa heeft dan de wedstrijdleiding in handen.