Koningsdagweekend wordt zwaar voor FVV en Farmsum

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Dit weekend wordt een bijna voetballoos weekend omdat Koning Willem-Alexander zondag jarig is waardoor op  zaterdag koningsdag gevierd wordt. Een koningsdag waar we zondag nog een beetje van mogen nagenieten om vervolgens naar twee dagen, 4 en 5 mei, toe te leven die voor velen belangrijker zijn dan de verjaardag van Koning Willem Alexander.

FVV                              Farmsum

Als voetballiefhebber midden in een zenuwslopende slotfase een weekend vrij, velen hadden ongetwijfeld wel een betere invulling geweten. Maar helaas, het wordt een bijna voetballoos weekend wat het amateurvoetbal betreft. Een bijna voetballoos weekend omdat een beetje ‘speurwerk’ op www.voetbalnoord.nl in ieder geval nog twee duels op de zondag opleverde. Twee duels die ook nog eens ergens om gaan. In de vierde klasse C van het zondagvoetbal staan namelijk de wedstrijden Farmsum-Zuidlaarderveen en VVK-FVV op het programma.

Twee wedstrijden met een verhaal omdat enkele maanden geleden het duel Farmsum-VVK uit de hand liep. Waar er eerst sprake van was dat beiden helemaal uit de competitie geknikkerd zouden worden werd dat besluit teruggedraaid. De straf die de twee verenigingen kregen werd uiteindelijk  vijf punten in mindering en een geldboete..

De vijf punten in mindering zorgde er voor dat Farmsum en VVK aan een inhaalrace begonnen om uit de degradatiezone te komen. Van de twee ploegen staat VVK er op dit moment het beste voor met 21 punten uit even zoveel duels. De stadjerders staan daarmee op een negende plaats en kunnen bij winst op hekkensluiter FVV nog meer afstand van de onderste plaatsen nemen. De ploeg uit Foxhol vecht echter voor zijn laatste kans om in ieder geval de nacompetitie te bereiken. Dat wordt een ‘ hell of a job’ voor de blauwhemden die zondag nog met 5-2 van concurrent Kloosterburen verloren. Om de nacompetitie te bereiken moeten de Foxholsters namelijk hun drie laatste duels winnen en het nog in te halen Nieuw Roden alle drie de duels verliezen.

Voor Farmsum liggen de zaken anders. Die ploeg krijgt Zuidlaarderveen op bezoek. De ploeg van Richard Moesman heeft zich tot doel gesteld om de laatste tien competitieduels winnend af te sluiten. Tot nu toe ligt Zuidlaarderveen op schema want de laatste zeven duels leverden 21 punten op.

Zondag zal echter lastig worden want als Farmsum nog wat wil moet er gewonnen worden. Een zege zal de thuisploeg namelijk op 18 punten brengen. Met nog twee duels te gaan bedraagt de achterstand dan twee punten op Nieuw Roden en drie punten op Kloosterburen die beide wel een  een beter doelsaldo hebben. Kortom koningsdagweekend of niet, Farmsum en FVV staan dit weekend voor een loodzware klus waarbij Kloosterburen en Nieuw Roden in spanning toe zullen kijken wat er zondag op de sportparken ‘Het Noorden’ in Groningen en ‘Tuikwerd’ in Farmsum gaat gebeuren.