Wie gaat naar de finale van de KNVB-beker : Gorecht D2 of ZNC D1.

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Donderdag 24 april wordt de halve finale in het KNVB-beker toernooi tussen Gorecht D2 en ZNC D1 gespeeld. Sportpark ‘De Koepel’ zal dan het strijdtoneel zijn voor een duel waarin de winnaar zich zal weten te plaatsen voor de uiteindelijke finale.

1610093 380108705461673 2959899778010472266 n


Gorecht D2 en ZNC D1 zullen donderdagavond om 19.00 uur de strijd met elkaar aanbinden in een poging om de finale van het KNVB-toernooi te bereiken. Een mooi affiche op sportpark ‘De Koepel’ waar het ongetwijfeld druk gaat worden. Beide verenigingen hebben al aardig wat reclame gemaakt voor dit duel. Een duel tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zullen zijn. ZNC heeft namelijk dit seizoen laten zien dat het een echte ‘Cupfighter’ is. Het was niet met een groot verschil maar de bekerduels die het speelde werden wel gewonnen. Iets wat overigens niet helemaal van toepassing was op de competitie. In de najaarsreeks werden namelijk zeven duels gewonnen, twee gelijkgespeeld en twee verloren. Dat zorgde voor een derde plaats zodat ZNC in de kampioenspoule werd ingedeeld.

In die poule gaat het tot op dit moment nog niet echt geweldig omdat de Zuidbroek Noordbroek Combinatie nog maar drie duels heeft gespeeld. In die drie duels won het een keer en verloor het twee keer. Dat laatste was ook wat Gorecht D2 zaterdag overkwam. De ploeg van trainer Felix Laan verloor van een goed spelende OKVC D1 met 3-2.

Maar ook Gorecht heeft een naam als cupfighter. De ploeg uit Haren schakelde in de vorige ronde op knappe wijze HH Combi D 1 uit. Na een bloedstollende wedstrijd stopte doelman Tobias Top in de slotseconden een strafschop zodat de 1-0 voorsprong voor Gorecht ook de uiteindelijke eindstand werd en de ploeg doorging naar de halve finale. 

Daardoor wordt het duel op donderdag 24 april ongetwijfeld een spannende aangelegenheid richting een finaleplaats voor een van beide teams. Een finaleplaats waar iedere voetballer wel van gedroomd heeft  en wat de voetballers van Gorecht D2 en ZNC D1 ongetwijfeld ook zullen doen.

Dat is namelijk waar je het allemaal voor doet. Het hoogst haalbare proberen te bereiken en waar beide teams dus bijna in geslaagd zijn. Nog een hindernis op weg naar de finale staat er voor de deur. Nog één duel waarin er misschien wel een verlenging zal plaatsvinden. Of waar strafschoppen de beslissing moeten brengen wat in een halve finale namelijkn niet ondenkbeeldig is.

Kortom er kan donderdag van alles gebeuren wat een bezoek aan ‘De Koepel’ rechtvaardigt en waar beide teams hard aan gewerkt hebben om dat laatste te realiseren.