Noordpool: Dertig punten maar nog niet veilig....

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in de vierde klasse C zaterdag voor Noordpool UFC.
noordpool

Voor aanvang van het seizoen verwachtte Willem Kluin dat Noordpool dertig punten nodig zou hebben om zich in de vierde klasse te handhaven. Op dit moment heeft Noordpool dat aantal punten weten te behalen maar toch is het nog niet definitief in veiligheid. Met nog drie duels te gaan staat de ploeg uit Uithuizen namelijk vijf punten voor op nummer elf, Veendam 1894. Een voorsprong die nog geen zekerheid biedt richting het seizoen 2014-2015. Zaterdag wacht het duel tegen Neptunia voor Noordpool. Een duel waarin de thuisploeg vol aan de bak zal moeten om in ieder geval niet te verliezen.

Ongemeen spannend mogen we het onderin de vierde klasse C wel noemen. Acht verenigingen zijn namelijk nog in een felle strijd verwikkeld waarbij er een samen met Engelbert rechtstreeks gaat degraderen. Twee ploegen zullen daarnaast in de nacompetitie terecht komen. Voor vijf teams zal er de opluchting zijn als aan het einde van het seizoen zal blijken dat het vierde klasserschap is veiliggesteld.

Voor Noordpool staat naast de wedstrijd tegen Neptunia nog het uitduel tegen Zuidhorn en het thuisduel tegen Mamio op het programma. Dat zijn duels tegen een ploeg, Zuidhorn, dat al een periode op zak heeft en Mamio dat nog alle kans maakt om de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse te realiseren. Iets wat zelfs voor Neptunia nog haalbaar is omdat de ploeg van Jan Potma een achterstand van vier punten op Mamio heeft. Mocht Godlinze, dat op dit moment aan de leiding gaat in die periode, de derde periode winnen dan wordt de vierde plaats opeens aantrekkelijk omdat die recht gaat geven op de plaats van kampioen V.V. Groningen. De stadjerders wonnen namelijk de eerste periode maar zijn als kampioen uiteraard zeker van promotie.

Dit alles zorgt er daarom mede voor dat er eigenlijk nog niets beslist in zaterdag 4C en het niet ondenkbeeldig is dat het tot en met de laatste speeldag in deze klasse spannend zal blijven.