Op en neer voor v.v.Engelbert

Geschreven door Johan Staal op . Geplaatst in Prietpraat

Voor de meeste standaardteams begint het er allemaal wat spannender uit te zien want we naderen de slotfase van het seizoen. Dat zorgt er uiteraard voor dat er beslissingen aanstaande zijn waar Puurvoetbalonline de komende weken melding van gaat maken. Meldingen over kampioenschappen, nacompetitieplaatsen, veilig spelen of in sommige gevallen misschien wel degraderen. Dat doen we aan de hand van kleine voorbeschouwingen met een hoofdrol voor een club of clubs uit een bepaalde klasse. Deze week kiezen we in de vijfde klasse D van het zondagvoetbal voor Engelbert.
vvEngelbert
De voetbalvereniging Engelbert kent een vreemd seizoen. Het zondagteam kan eerste paasdag in het uitduel tegen Kwiek het kampioenschap in zondag 5E  binnenhalen terwijl voor zaterdag1degradatie naar de vijfde klasse onafwendbaar is geworden.

Dat laatste zal in Engelbert waarschijnlijk niet echt zwaar wegen want de geruchten gaan dat het eerste zaterdagteam volgend seizoen niet meer zal bestaan. Geruchten zijn echter nog geen waarheden dus wordt het wachten tot begin juni voordat er meer duidelijkheid zal zijn.

Waar de zaterdagafdeling dit seizoen weinig successen kent heeft Engelbert-zondag aan een punt genoeg om de champagne te kunnen ontkurken. Als het zondag minimaal gelijkspeelt in het uitduel tegen Kwiek dan is het onbereikbaar geworden voor achtervolger Eenrum. Iets wat overigens zondag al had kunnen gebeuren. Blauw Geel’ 15 weigerde echter mee te werken doordat het tegen de koploper een gelijkspel uit het vuur wist te slepen. Dat was een domper voor de thuisploeg die uiteraard graag in een thuisduel kampioen was geworden.

Nu moet het zondag gebeuren en wat geen gemakkelijke opgave gaat worden. Kwiek strijdt namelijk nog volop mee om de tweede periode. Sterker nog de ploeg gaat, omdat Engelbert al een periode heeft, zelfs aan de leiding. Met verder het uitduel tegen Blauw Geel’ 15 nog voor de boeg hebben de geelhemden aan het slot van de competitie geen gemakkelijk programma. Kwiek zal er dus alles aan doen om het duel tegen Engelbert winnend af te sluiten om zijn kans op de tweede periode te behouden.

Daardoor kan het toch nog spannend gaan worden voor Engelbert. De enige overgebleven concurrent Eenrum speelt zondag tegen Woltersum en een week later de streekderby tegen Warffum. Voor Engelbert wacht na het uitduel van zondag tegen Kwiek nog de derby tegen Harkstede. Nu zijn de derby’s van nu niet meer de derby’s zoals ze vroeger waren maar soms komen er krachten vrij die voor een verrassing kunnen zorgen.