Resultaat voor Omlandia heilig bij VEV ‘67

Geschreven door Merijn Slagter op . Geplaatst in Prietpraat

Omlandia kan terugkijken op een goede week. Zaterdag werd er niet heel goed gespeeld, maar wèl gewonnen bij hekkensluiter Oeverzwaluwen: 1-2. Met dit resultaat gaf Omlandia de ploeg uit Koudum het laatste zetje richting de Tweede Klasse. Om niet via de nacompetitie dezelfde weg te bewandelen, moet Omlandia zich nog altijd zien veilig te spelen. Zaterdag kan daarvoor een belangrijke stap gezet worden in het uitduel bij VEV ’67.

OmlandiaA

Door: Merijn Slagter


Nog nooit wist Omlandia te winnen van Oeverzwaluwen en afgelopen zaterdag zag het er ook niet uit dat er in de vierde episode van de onderlinge twist wel een goed resultaat zou worden geboekt. In de drie voorgaande duels won Oeverzwaluwen tweemaal en werd het eenmaal gelijk, met duidelijke totaalcijfers in Koudumer voordeel: 3-10. Alsof het behalen van een goed resultaat als een molensteen om de nek van Omlandia hing, zo ging het duel in Súdwest-Fryslân van start. Na 40 seconden stond Oeverzwaluwen na wanorde in de Omlandiaanse defensie al op voorsprong. Rinke Hiemstra was wel alert en profiteerde. Het publiek uit Ten Boer dat de moeite had genomen om hun favoriete ploeg naar Koudum achterna te reizen werd in het vervolg niet bepaald verwend. Een oersaaie eerste helft werd besloten met een 1-0 achterstand. Gelukkig voor de Ten Boersters toonde Omlandia na de theepauze meer lef.

Herpakt

,,Ik heb tegen de groep gezegd dat de scherpte altijd aanwezig moet zijn, ook in zulke duels . Als je binnen een minuut al op achterstand staat, kun je daar echter onmogelijk van spreken’’, foeterde trainer Simon Schuil jr. Toch zag de oefenmeester dat Omlandia na rust beter uit de verf kwam. ,,We hebben ons in de tweede helft herpakt door wat meer durf te tonen in combinatie met een hoger baltempo. Daardoor werden we ook duidelijk de betere ploeg. Misschien is het dan geluk dat een vrije trap van Jeroen Haan je op gelijke hoogte brengt, maar zoiets moet je ook afdwingen. De winnende goal van Jan Oosterbeek, een paar minuten voor tijd, was voor ons loon naar werken in de tweede helft. Tuurlijk, je wilt altijd goed voetbal spelen. Maar als dat niet lukt en je toch drie punten over de streep trekt, dan heb je het goed gedaan. Zeker in deze fase van het seizoen’’, stelt Schuil jr.

Moeizaam

Zaterdag mag Omlandia op het Leekster natuurgras van VEV ’67 aantreden. Eerder dit seizoen bracht Omlandia de ploeg van trainer Ron de Boer in Ten Boer de eerste seizoensnederlaag (1-0) toe door een late treffer van Jeroen Haan. Na een prachtige seizoensstart, die misschien nog wel beter verliep dan men in Leek gedacht had, zitten de resultaten bij de bespelers van Sportpark Oostindie de laatste weken wat tegen. De maand maart begon voor VEV ’67 nochtans prima met een 1-6 zege bij Noordscheschut. Daarna volgde een gelijkspel bij Oranje Nassau en twee nederlagen tegen PKC ’83 en Balk. Een moeizame overwinning op Oeverzwaluwen (4-3) verzachte dat leed twee weken geleden weer een beetje, maar afgelopen zaterdag gingen de geelzwarten met 3-0 onderuit bij d’Olde Veste ’54.

Promotie

VEV ’67 is nog in de race voor promotie via de nacompetitie en zal daardoor zeker een goed resultaat willen boeken. Of promotie voor de ploeg uit Leek wel wenselijk is, is een tweede vraag, aangezien belangrijke spelers als Age Wim van der Zee (ONS Sneek), Klaas Kleiker (Be Quick) en Koert Thalen (Harkemase Boys) reeds te kennen hebben gegeven de club aan het einde van dit seizoen te verlaten. Simon Schuil jr. verwacht ondanks de mindere serie een lastige wedstrijd in Leek zaterdag. ,,Als je kijkt naar VEV ’67, de kwaliteit die deze ploeg heeft en hun positie op de ranglijst, dan weet je van tevoren dat je geen eenvoudige middag krijgt. In de thuiswedstrijd stond onze organisatie bijna perfect en gaven we nauwelijks iets weg, om vervolgens vanuit de reactie toe te slaan. Daar had VEV ’67 erg veel moeite mee. Of we zaterdag hetzelfde zullen spelen verklap ik nog niet, maar we doen vanzelfsprekend alles voor een goed resultaat. Als je VEV ’67 de ruimte geeft om te voetballen weten ze daar ook wel raad mee, dus dat willen we zeker voorkomen. Drie punten zijn bij ons heel erg welkom. Op welke manier dit wordt bewerkstelligd maakt me niet zoveel uit. Als de scherpte er ditmaal maar wel vanaf seconde één is.’’

Omlandia zal het zaterdag zonder de geblesseerde Henk van der Wolde en Bert Zwart moeten doen. Bovendien pakte Omlandia tegen Oeverzwaluwen, na een reeks van 5 duels zonder prent, een gele kaart in de persoon van Fabio Marongiu. Hij is daardoor geschorst voor het duel in Leek. Omlandia heeft dit seizoen echter vooral defensief al laten zien dergelijke positiewisseling goed te kunnen invullen. Bovendien keert aanvoerder Martin Oudman tegen VEV ’67 zo goed als zeker terug in de basis bij de Ten Boersters. VEV’67 – Omlandia gaat zaterdag om 14.30 uur van start op Sportpark Oostindie. Arbiter Aalders zal het duel dan in goede banen mogen leiden.

 


 [ms1]